6 trends

Lemaire

Vliegen de nieuwe mannencollecties straks de deur uit? Snakken we naar iets nieuws, of zijn we alles welbeschouwd tevreden in onze joggingbroek? Voor de eigenaars van modeboetieks wordt het deze zomer bang afwachten.

1. De klare lijn

Er worden dit seizoen relatief weinig risico’s genomen in de mode, en dat kun je niemand kwalijk nemen – het was om te beginnen al niet evident om collecties gefabriceerd te krijgen. Voor sommige merken lijkt het een moment om terug te keren naar de fundamenten. Zoals Ann Demeulemeester, dat in afwachting van een nieuwe ontwerper alleen stukken van vroeger heruitbrengt, of Prada, dat voor de laatste mannencollectie zonder Raf Simons teruggrijpt naar het minimalisme van de nineties. Wie de toekomst tegemoet wil gaan met een klare lijn, kan ook terecht bij Jil Sander of Lemaire.

Jil Sander
Jil Sander

2. De grote remix

Doe je ogen dicht, trek minstens vijf lagen over elkaar aan, ga naar buiten. Goed nieuws voor wie kind aan huis is bij Think Twice en andere vintageshops. De collecties van onder meer Celine, E.R.L., Blue Marble en Cool TM geven het goede voorbeeld: een beetje nineties-stijl, een beetje Californische vibes, een beetje punk – goed schudden.

Celine
Celine

3. Pastel

Kleur is niks nieuws in de mannenmode, maar dit seizoen kun je niets verkeerd doen met pastel – lavendel, perzik en zachtroze in het bijzonder. Homme Plissé Issey Miyake heeft de zuiverste pastels, Raf Simons de vuilste. Voor een betaalbare versie: in de rekken van Uniqlo liggen op dit moment sweatshirts in alle juiste tinten.

4. Bermuda’s

Tot vorig jaar leken korte broeken elke zomer nog wat korter te worden. De microshort is nog altijd populair, eventueel gecombineerd met een lange lichte mantel, maar de bermuda is komende zomer de populairste optie. Liefst wijd, en tot net boven of net onder de knie, zoals bij Celine, Dior, Zegna of Jacquemus. Houd het nog even stil, maar ook de huiveringwekkende driekwartbroek is aan een trage opmars begonnen (onder meer bij Versace en Fendi).

Cool TM
Cool TM

5. Extra wijd

Héél formeel wordt het deze zomer niet. De pakken van het moment, zoals die van Botter en Jacquemus, zijn wijd en breed, de jassen double-breasted en licht, de broeken ruim, eighties-stijl. Y/Project heeft, zoals wel vaker, de interessantste broeken van het seizoen. Ook goed: een kostuumjas over een short. Dan refereer je op subtiele wijze meteen ook aan het Zoom-outfitcliché (classy bovenaan, trashy onderaan). Draag er misschien ook een zonnebril bij. The Future’s So Bright I Gotta Wear Shades, zong Timbuk 3 al in 1986.

Sacai
Sacai

6. Pyjama’s

Heeft een jaar thuiswerken echt een invloed gehad op wat we dragen? Misschien wel: de garderobe van dit voorjaar is opvallend comfortabel, met veel lichte stoffen en genereuze volumes. Topstuk van de zomer: de zijden pyjama – polyester mag ook – geruit, met paisleyprint, of anderszins bedrukt. Bij Kidill, Undercover, Louis Vuitton en MSGM.

Raf Simons
Raf Simons
Issey Miyake
Issey Miyake
MSGM
MSGM
Versace
Versace
Dior
Dior
Y/Project
Y/Project
Kidill
Kidill

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content