Op zoek naar een heldere blik, die sporen van tijd en vermoeidheid kundig camoufleert.

Lancôme Génifique Yeux Eye-illuminating Youth Activator

flacon 20 ml : 66 euro

Belooft : fijne lijntjes, wallen en kringen te verminderen.

Getest : het geheime wapen van Lancôme is een druppelvormige massagetool in metaal. Die druppel voelt wel aangenaam aan, maar de productverdeling verloopt iets minder efficiënt : er komt behoorlijk veel product mee, dat je toch nog met je vingers moet inkloppen. De emulsie is parfumvrij en bevat proteïnen die de oogcontouren beloven te verhelderen in zeven dagen. De lichte textuur geeft een hydraterende film die lijntjes meteen doet vervagen.

Parfumerie

Clinique Even Better Eyes Dark Circle Corrector

applicator 10 ml : 42 euro

Belooft : kringen te corrigeren met dertig procent in drie maanden tijd.

Getest : de metalen tip werkt verkoelend, maar een te enthousiaste kneep in de tube levert gemakkelijk een overdosis product op. De vetvrije formule bevat eiwitten om de dunne huid te versterken. Het product heeft een lichte kleur, maar is toch net te transparant om kringen te camoufleren.

Parfumerie

Valmont Dermo Structu-ring Master Factor III

pot 15 ml : 190 euro

Belooft : diepe rimpels en verslapping tegen te gaan.

Getest : deze rijke balsem geeft een comfortabel gevoel en legt een sterk hydraterende film rond de oogcontouren, waardoor lijntjes meteen lijken te vervagen. Het duurt enige tijd voor de huid wat steviger lijkt aan te voelen. Het product is vrij geparfumeerd voor een oogcrème.

Parfumerie

YSL Forever Youth Libe-rator Serum Zone Regard

pompflacon met pipet 15 ml : 70 euro

Belooft : minder lijntjes en een stevigere huid.

Getest : deze zeer vloeibare gelfluïde hydrateert enigszins en doet de huid na enkele dagen wat gladder ogen. Het zou het verstarren van de elastinevezels beperken, zodat de huid niet verslapt, maar dat zijn claims die moeilijk na te gaan zijn.

Galeria Inno

Qiriness Caresse Regard Sublime total anti-age eye & lip cream

pompflacon 15 ml : 55 euro

Belooft : rimpels en lijntjes glad te strijken, de huid te verstevigen, vlekjes te vervagen, donkere kringen en wallen te verminderen.

Getest : dit product belooft alles tegelijk te doen, maar blinkt vooral uit in hydratatie. De balsemachtige textuur legt een comfortabele film op de huid die lijntjes (tijdelijk) vervaagt. Voor mijn wallen lijkt het niet veel te doen, en ook het pigmentvlekje onder mijn oogcontour houdt koppig vol. Maar we zouden dit product zeker aanraden als je veel last hebt van droogtelijntjes.

Ici Paris XL

Voor meer besprekingen zie www.knackweekend.be/beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content