3 ZOETE HOTSPOTS

Pralineparadijs

1. Pralineparadijs

Ambachtelijke chocolatier Bittersweet verhuisde vorige maand van een klein straatje in Leuven naar de grote Bondgenotenlaan. Hun kunstige pralines zijn echte pareltjes. Wilde smaken zoals framboos-rode biet-vanilleazijn zijn er voor de durvers, maar je vindt er ook klassiekere combinaties zoals speculaas en hazelnootpraliné in de toog.

Bondgenotenlaan 108, 3000 Leuven, van dinsdag tot zaterdag: van 10 tot 18 uur.

2. WAFELTJES UIT LILLE

Bij de Franse patissier Meert in de Brusselse Koningsgalerij koop je je arm aan heerlijke delicate gevulde wafeltjes. De klassieker is er eentje met een vulling van boter, suiker en vanille, maar elk seizoen zijn er ook nieuwe verrassende smaken te proeven. De wafeltjes zitten per zes in een doosje met goudpapier dat het decadente gevoel compleet maakt.

Koningsgalerij 7, 1000 Brussel, zondag tot donderdag: van 10 tot 19 uur, vrijdag en zaterdag tot 20 uur.

3. HIGH TEA

In het bakkerswinkeltje van Domestic Cuisinette kun je sinds kort op de eerste verdieping terecht voor een onvervalste high tea. In een roze fluwelen interieur word je verwend met hartige en zoete hapjes. De verfijnde zoetigheden zijn van de hand van dessertenkok Sander Goosens. Geef je over aan scones met clotted cream, luxueuze sandwiches en een perfect kopje koffie of thee.

Domestic Cuisinette, Lange Gasthuisstraat 5, 2000 Antwerpen, High Tea van woensdag tot zaterdag van 11 u tot 18u.

Wafeltjes uit Lille
Wafeltjes uit Lille
High Tea
High Tea

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content