PAFFUTA : lounge stoel van de Italiaan Luca Nichetto, bij het nieuwe Italiaanse label Discipline. Voor zijn hoge comfort.

GENTLE : stoel van het Zweedse Front, bij Porro. Voor de combinatie van houten voorpoten en frame en met leder overtrokken, metalen zitting en flexibele rug.

LEPEL : stoel van de Italiaan Luca Nichetto, voor het Italiaanse Casamania. Er bestaat een versie met of zonder armleuningen. De achterpoten en rugleuning kunnen van de voorpoten en de zitting losgeklikt worden. Dat maakt spelen met kleuren en versies mogelijk voor de eindconsument en een slimme productie voor de fabrikant.

LAST STOOL : kruk van de Brit Max Lamb, ook bij Discipline. Want eerlijk rechttoe rechtaan.

PARK LIFE : buitenmeubelcollectie van de Brit Jasper Morrison, bij het Spaanse outdoormerk Kettal, voor zijn doorzettingsvermogen : Jasper Morisson werkte er bijna vijf jaar aan.

CORNICHES : uitstekende rekjes van de Franse broers Ronan & Erwan Bouroullec voor het Zwitserse Vitra. Voor hun speelsheid. Drie formaten in glossy ASA plastic.

MEDICI : leunstoel van de Duitser Konstantin Grcic, voor het Italiaanse Mattiazzi, voor de beste uitnodiging tot achteruitliggen. Een loungestoel in dennen-, walnoot of thermobehandeld essenhout, een geslaagde update van de Noord-Amerikaanse dekstoel.

KOBI : stoel van de Franse Patrick Norguet voor het Italiaanse Alias, voor de meest relevante vernieuwing van de staaldraadstoel. Zou dit de nieuwe Bertoia worden ?

TONES : krukje van de Belg Sylvain Willenz voor het Japanse Karimoku New Standard, voor zijn krachtige eenvoud.

CHANDLO : bureau en make-uptafel van het Britse duo Doshi Levien voor het Spaanse BD Barcelona Design, voor de perfecte mix van abstracte vormen en kleuren.

MARINA : buitentafel van de Italiaanse Bruno Fattorini & Partners, bij het West-Vlaamse Extremis. Voor de lengte. De balken worden geproduceerd als kroketten : de composiet (glasvezelpolyester) wordt uit een machine geëxtrudeerd en kan dus in principe eindeloos worden. Maar containers zijn maar 12 m lang en dus ligt daar de limiet.

MAGNUM : tafel van de Franse Pierre Favresse voor het nieuwe Franse label La Chance. Voor haar duidelijke structuur.

GRADO° : collectie tafels, kasten, spiegels en rekken van de Israëlisch-Amerikaanse ontwerper Ron Gilad voor het Italiaanse Molteni. Voor de strakke geometrische details en primaire kleuren.

ZABUTON : sofa van de Japanners van Nendo voor het Italiaanse Moroso. Voor zijn interpretatie van de futon.

MASSAS : sofa van de Spaanse Patricia Urquiola voor het Italiaanse Moroso. Voor de grafische naden door de gewatteerde stof.

JACKET : van de Franse Patrick Norguet, bij het ItaliaanseTacchini. Voor de fijne kleermakerdetails.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content