Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15

Deze week eist het exotische leven in het paradijs zijn tol. Hoewel Ilja flink doorsport, smelt ze door de tropische temperaturen meer en meer voor een glas wijn bij zonsondergang. Ook bij de terugkomst is gezonde voeding een uitdaging. “Ik vervloek die frietjes!”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Samen met haar personal coach Domien Van Rompaey is Ilja De Weerdt, styliste en mama van Amory en Léon, acht weken lang het proefkonijn van een extreme persoonlijke coaching, ‘Better Body, Better Life‘. Het doel? Fit worden én blijven. Iedere maandag deelt ze haar dagboek op Knackweekend. Op haar persoonlijke Instagram en Facebook kan je haar proces op de voet volgen

Maandag

“De hele nacht regende het pijpenstelen in de Malediven. Hoewel ik mezelf had voorgenomen om het wat rustiger aan te doen, hebben de frisse lucht en wolken een positief effect op mijn trainingsschema. Met het oog op de verderzetting van mijn sportieve tocht, ontbijt ik met fruit en granola van La Favo. Het is echt heel fijn dat er zoveel granola’s bestaan waarmee ik kan afwisselen. Niets saaier dan elke dag hetzelfde eten, dat houdt niemand vol!

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW
Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Op naar het strand voor oefeningen met mijn rekkers. Met een rekker op mijn kuiten en een andere boven mijn knieën, zet ik in lichte squathouding zijwaartse pasjes naar rechts en dan een reeks naar links. Na enkele variaties op dit thema, is het de beurt aan mijn armen. Ik maak grote draaiende bewegingen met open armen en zet de rekker in voor mijn borst- en schouderspieren met verschillende trekoefeningen. Wanneer de zon er stilletjes aan doorkomt, zoek ik heil in de gekoelde gym voor een heel gamma aan plankstanden. In mijn hoofd hoor ik de opmerkingen van mijn personal trainer: ‘houd je heupen recht’, ‘denk aan je tempo’ en ‘komaan Ilja, rusten doen we later’. Ja, Domien!”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Een uurtje later besluit ik dat het goed is geweest. Gregory en ik gaan snorkelen en brunchen nadien op onze kamer. Ik bestel een salade met gerookte zalm, gevolgd door een bord met mango en een groot glas vers ananassap! Gezond eten is zalig in het paradijs. En weet je wat? Na de training van vanmorgen heb ik wel wat nood aan ontspanning, lichamelijk én mentaal. Ik beslis om de rest van de middag in de spa door te brengen. De meisjes hebben me van kop tot teen verwend en sluiten de behandeling af met een verkoelende massage met Aloë Vera. Heaven on my body!”

“Vanavond dineren we in het restaurant 1947 van Cheval Blanc. Het is zoals je raadt een moeilijke avond om gezond te eten, maar ik doe toch mijn best. In het 13-gangen menu, laat ik de snelle koolhydraten zoals brood en pasta voor wat ze zijn, want uit mijn DNA-test blijkt dat mijn maag deze heel moeilijk verteert. Op mijn gevoeligheid voor alcohol scoorde ik met de test dan weer normaal, iets waar ik vanavond een beetje misbruik van maak. Aan de aperitief en wijn kan ik niet weerstaan. Ik beslis dat de challenge ‘Better body, better life’ ook draait om je goed voelen. En vanavond is dat genieten met Gregory van een heerlijke menu op deze toch wel heel speciale reis. Dus voila: I cheated tonight. Sorry Marlies van Eat Good, Feel Good, ik voorzie nu al een kleine vetstijging zijn na tweede helft van mijn vakantie.”

Dinsdag

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Gregory en ik zijn al vroeg uit de veren en het belooft een fantastische dag te worden. De zee is kalm en de zon breekt records. Aangezien we nog helemaal vol zitten van ons heerlijk lang etentje gisteren, beslissen we om de dag te starten met een groot bord fruit. Ook mijn dagelijkse dosis Rainpharma-supplementen worden ondertussen een routine. Opnieuw trotseren we de koele gym! Ik fiets er 30 minuten en doe mijn rekkeroefeningen buiten, op en af naar de brug richting onze watervilla. En geloof me, het is een hele lange brug.”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Om 10 uur trekken we naar het zalige ontbijt, waar je alles, maar dan ook alles mag vragen. Ik kies melk van een jonge kokosnoot, gevolgd door roereieren met kip, tomaat, kruiden en champignons. Veel proteïnen dus. De rest van de middag vullen we met snorkelen, zwemmen, lachen en, jawel, een aperitief. Ik geniet van een glas bubbels en maak mijn zonde goed met enkele zoute snacks van All Good.

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

De teriyaki cashews en rozemarijncrackers zijn een troost voor mijn geweten. Maar goed dat ik bij de Italiaan ’s avonds snelle koolhydraten kan vermijden. Geen pasta bestellen is voor mij een hele opgave, want ik ben er dol op! In de plaats daarvan eet ik een gegrilde vis met rucola en tomatensalade. Fris en goed gekozen dus, maar bij het eten bestellen we wel weer een flesje wijn. Foei!”

Woensdag

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“We beginnen onze laatste dag in het paradijs met een vers fruit- en groentensapje, alias de geheime mix van het resort. We ontbijten pas tegen half 11 en deze keer trek ik de Aziatische kaart, met sashimi, een misosoepje en dim sum. Ik ontdek ook een exotische vrucht die ik nog nooit eerder gezien had: mangosteen. Nieuwsgierig als ik ben, vraag ik aan de keuken om er eentje open te maken. De smaak is heel lekker, tussen lychee en mango, en binnenin zit een grote pit.”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“We genieten nog even van het eiland en dan is het hoog tijd om de valiezen te maken. Ik doe het met rekkers om mijn benen, een hilarisch zicht. Vooraleer het watervliegtuig ons naar de luchthaven brengt, eten we nog een Thaise salade met rundsvlees. Bye bye paradise! Tijd om terug te vliegen naar onze twee aapjes Amory en Léon!”

Donderdag

“We spenderen de meeste tijd in het vliegtuig, waar ik trouw om de twee uur squats doe in het toilet om de benen te strekken. En deze keer met mijn gezonde snacks en nootjes in mijn handbagage! Zoals altijd draag ik steunkousen. Dat is goed voor mijn kuitblessure en zorgt ook voor minder zware benen en een goede circulatie. Vermoeid, maar heel gelukkig komen we na meer dan 14 uur onderweg thuis aan. Ik ben klaar om mijn gezonde eetgewoonten weer op te pikken. Maar wat blijkt? Mijn lieve mama heeft stoofvlees met frietjes gemaakt. Oh my god, dat kan ik niet weerstaan. Tot mijn eigen ergernis, schep ik net zoals iedereen vlijtig tweemaal op. ‘Waarom?’, vroeg ik me achteraf af. Ach, dat is menselijk.”

Vrijdag

“Vandaag betaal ik de prijs voor al mijn zondes. Ik sta met een schuldgevoel op én een steen in mijn maag. Verdomde frietjes! De dag starten doe ik dan ook met een proteïneshake van Rainpharma. Hun Golden Shake pimp ik met banaan, aardbei en een snufje kaneel. De Malediven zitten nog steeds in mijn achterhoofd, superlekker!”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Om 10u30 word ik verwacht bij M4teria, waar Julie van het sapjesmerk Jus Jus mij opwacht met alle nieuwe goodies! Hun groene sapjes en sapjes met rode biet kun je zowel voor als na je workout drinken. Ze stimuleren onder andere je bloedsomloop en voeren zo meer zuurstof af naar je spieren. Ook de after-work-out smoothies met melk zien er super uit! Bovendien heeft Julie ook een overheerlijke pudding bij op basis van chiazaad. Dat wordt smullen straks! Maar ook het weerzien van Domien is leuk. Ik heb hem een beetje gemist en hij heeft heavy stuff in petto voor mij. We doen een opwarming van 10 minuten op de fiets en dan een heel arsenaal aan nieuwe, gekke planken. Voet vooruit, zijwaarts en naar achter, ik krijg de volle lading. Gezien Domien mijn avonturen op vakantie volgt, test hij uit hoe goed ik opgeschoten ben met de oefeningen met de rekkers voor mijn armen en schouders.

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Het tweede deel van de training maakt Domien een miniparcours voor me klaar. Op een zeer ruwe en matte ondergrond, moet ik een rode box vooruitduwen met mijn voeten en armen. Een onmogelijke opdracht! Volgens Domien is deze functionele oefening goed voor mijn benen, kracht en algemene conditie. Daarna volgt de tarzan-move, waarbij ik in een lichte squat-positie zware koorden naar beneden slaag met mijn linker- en rechterhand. Om de battles ropes goed naar onderen te slingeren, afwisselend en samen, moet ik echt mijn hele lichaam inzetten. Mijn post-workout smoothie ‘The Gym Freak’ van Jusjus, met vanille, proteïnepoeder, sesamboter, banen en gember, heb ik dus dubbel en dik verdiend.”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

“Na nog melkje van Jus Jus (Strawberry Fields met amandelmelk en aardbeien, boordevol vitamine C) en een tweede shake van Rainpharma, ga ik ’s avonds met Gregory eten in Le Boudin Sauvage in Knokke. Laat je niet misleiden door de naam, want we eten daar een heerlijke Chinese Fondue op basis van bouillon. Ik kies voor kip en rundsvlees en doseer goed. Heerlijk, want je eet er een goed stukje vlees, superfijn gesneden en toch licht. Ik laat de frietjes, sausjes en zelfs de wijn voor wat ze zijn en bestel er een grote gemengde salade bij. Al moet ik er wel bijzeggen dat ik uit gewoonte een glas rode wijn heb besteld. ‘Waarom doe ik dat nu?’, ging er door me heen. Na een keer nippen wist ik het: hier heb ik vandaag geen zin in.”

Zaterdag

“Let the weekend begin! Ook in België is het duidelijk dat het sportvirus me na een goede maand intensief trainen helemaal in zijn greep heeft. Bovendien word ik er echt blij van, iets wat ik nooit had verwacht. En dus vraag ik me ook vandaag bij het wakker worden af met welke sportieve activiteiten we de dag invullen. Gregory en ik besluiten te gaan zwemmen met onze jongens. Samen met hen doe ik eerst enkele glijbanen, daarna sneak ik dan 40 minuten weg om enkele baantjes te trekken. Ik heb goed doorgezwommen en klok af met 32 lengtes van 25 meter op de teller. Yes! Deze fijne dag aan zee afsluiten doen we met asperges. Even Belgisch als stoofvlees met frietjes, maar zoveel gezonder.”

Zondigen in het paradijs: week 5 van #betterbodybetterlife15
© IDW

Zondag

“Vandaag wordt een uitdaging, want we zijn aan zee en trekken met vrienden naar het strand. Best lastig, gezien vrienden voor mij gezelligheid betekenen en vooral ook wijn. Zeker wanneer de zon schijnt. Als ontbijt eet ik perziken en granola van Floom met geitenyoghurt, ’s middags een salade met rucola, tomaatjes, kipfilet en een handvol radijzen. Tijdens het aperitief op het strand ontsnap ik aan de verleiding dankzij een sapje van Jus Jus. De Heartbeet met rode biet, appel, limoen, gember en wortel smaakt even goed als de Chateau Saint-Maur van mijn gezelschap. Anders dan alcohol, is dat goed voor mijn nieren en lever. Perfect, ik ben weer back on track! Ik sluit de dag af met een zuivere tomaat garnaal zonder mayonaise en frietjes.”

Sofie De Niet

Doe mee met de #betterbodybetterlife15 challenge

Deze week: Strike-a-pose challenge

Volg personal trainer Domien Van Rompaey op Facebook en Instagram en ontdek zijn introfilmpje en eerste uitdaging. Volg de instructies en post je eigen foto’s of filmpjes met de hashtag #betterbodybetterlife15. Succes!

Het dagboek van Ilja verschijnt 8 weken lang elke maandag op www.weekend.be. Sofie De Niet van www.naturalhighmag.be volgt elke zweetdruppel en spierspanning van Ilja en geeft samen met M4teria tips en tricks die je zelf kunt toepassen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content