Zeven landen bannen cover Dazed & Confused

Het septembernummer van het Britse tijdschrift Dazed & Confused met op de cover rapster Azealia Banks wordt verboden in zeven landen.

Het septembernummer van Dazed & Confused met op de cover rapster Azealia Banks wordt verboden in zeven landen. Banks poseert namelijk met een roze condoom in haar mond.

Het Britse tijdschrift Dazed & Confused vroeg aan de Amerikaanse rapster Azealia Banks, erg vuilgebekt en wel daarom pérfect voor Dazed & Confused, als model voor de cover van het septembernummer. Het team van Dazed & Confused, die er ook niet voor terugdeinzen om te provoceren, vonden Azealia Banks de meest geschikte persoon om op de cover van het tijdschrift te staan. Azealia Banks is momenteel ‘hot’ in de muziekwereld, maar wordt ook in de armen gesloten door de modewereld.

Maar wat is er dan juist op die cover te zien? Azealia Banks zou poseren met een roze condoom tussen haar lippen met daaronder de woorden ‘Azealia Banks Blows Up’. Ook al zijn er nog geen beelden van de cover zelf, komen er nu al reacties uit verschillende hoeken. In zeven landen, hoewel er nog geen officieel beeld is vrijgegeven en het dus enkel nog maar om beschrijvingen van de cover gaat, zal deze editie zelfs niet verkrijgbaar zijn.

Het was Dazed & Confused zelf die via Twitter het nieuws van de verbanning aankondigde: “Just been told our upcoming @AZEALIABANKS cover has been banned from 7 countries so far. Thank God for the Internet, huh?” Ze hebben wel nog niet meegedeeld om welke landen het precies zou gaan.

Het septembernummer van Dazed & Confused verschijnt midden augustus. Er zullen zeker wat ogen afgeleid worden naar de cover in de krantenkiosken, tenzij je in een van de zeven landen woont waar de verkoop van de cover wordt verboden. Laat het een troost wezen: het beeld zal ongetwijfeld ook op het internet circuleren. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content