Zesjarige dochter Natalia Vodianova is model

De opbrengsten van de jurk die Neva draagt gaan naar het goede doel.

De dochter van het Russische topmodel Natalia Vodianova is nog maar zes jaar oud en bouwt nu al aan een modellencarrière. Voor haar eerste campagne draagt Neva een rode cashmeren jurk van het kinderkledingmerk caramel baby&child. De helft van opbrengst van de jurk gaan naar The Naked Heart Foundation, het goede doel dat haar moeder oprichtte. De rode cashmeren jurk van het zesjarige model Neva Vodianova is het resultaat van een samenwerking tussen The Naked Heart Foundation en het kinderkledingmerk caramel baby&child. De helft van de opbrengsten gaan integraal naar het goede doel dat speelplaatsen voorziet voor kansarme kinderen in Rusland.

Eva Karayiannis, de hoofdontwerpster van het kinderkledingmerk caramel baby&child, ontwierp de cashmeren gehaakte jurk. De kinderkleding van caramel baby&child werd al gespot rond het babylijfje van Harper Beckham en is sindsdien erg populair in Hollywood. Het gepeperde prijskaartje van de rode kinderjurk komt dan ook niet als een verrassing.

Mama’s tellen er 280 euro voor neer. De jurk is overigens ook verkrijgbaar in volwassen versie. Willen diezelfde mama’s er net als hun dochters bijlopen, dan moeten ze nog eens 470 euro over de toonbank schuiven. Dat de helft van de opbrengsten naar The Naked Heart Foundation gaat, sust alvast het geweten.

Kindersupermodellen

Zelf groeide Natalia Vodianova op in Niznhy Novgorod, een grimmige industriële stad in Rusland. Ze voedde haar twee halfzussen op, terwijl haar moeder vier banen aanhield om de kinderen en zichzelf in leven te houden. Op 15-jarige leeftijd werd het intussen wereldbekende model ontdekt. Ze leerde op drie maanden tijd Engels en verhuisde twee jaar later naar Parijs. In 2003 prijkte ze voor het eerst op de cover van Vogue. Onlangs haalde het intussen wereldbekende supermodel de internationale pers toen ze beweerde dat het beter is om dun te zijn dan dik.

Neva is niet de jongste kleuter met een modellencarriere. Duda, het vijfjarige nichtje van het Braziliaanse model Gisele Bündchen stond niet alleen model voor Brandili Mundi, maar ontwierp ook al haar eerste collectie voor het kinderkledingmerk. De tien jaar oude dochter van supermodel Cindy Crawford, Kaia Gerber, stond model voor Versace Kids. In dit rijtje zou je haar al bijna een ancien kunnen noemen. (JK)

Vanaf 6 mei kunnen geïnteresseerden de jurk bestellen via het nummer 0207 352 8857, door een email te sturen naar admin@caramel-shop.co.uk of door een aanvraag in te dienen op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content