Yves Saint Laurent best verdienende dode

Modekoning Yves Saint Laurent voert de Forbeslijst van best verdienende overleden celebrity’s aan.

Zelfs na hun dood verdienen celebrity’s miljoenen. Modekoning Yves Saint Laurent voert de Forbeslijst van best verdienende overleden celebrity’s aan. De in 2008 overleden ontwerper bracht dit jaar 350 dollar in het laatje en deed het daarmee zelfs beter dan Michael Jackson.

Componisten Richard Rodgers & Oscar Hammerstein staan in 2009 op een tweede plaats, met 235 miljoen dollar. De “King of Pop” bracht sinds zijn dood in juni 90 miljoen dollar op en komt daarmee op een derde plaats.

Maar Jackson zal waarschijnlijk nog voor jaren geld verdienen terwijl YSL de score van 2009 waarschijnlijk niet snel zal overdoen. “Er was dit jaar natuurlijk de verkoop van de kunst-en antiekverzameling van Yves Saint Laurent, die 350 miljoen dollar opbracht”, aldus Forbes-journalist Matt Miller aan persagentschap Reuters. “Michael Jackson zal daarentegen nog jaren miljoenen dollars genereren dankzij auteursrechten en de rechten op alle memorabilia. Bovendien is er ook nog de te verwachte winst van de film die deze week uitkomt”.

Die andere “King,” Elvis Presley, staat nog altijd op een vierde plaats met 55 miljoen dollar.

De volledige lijst van best verdiendende dode celebrity’s is terug te vinden op www.forbes.com/deadcelebs.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content