Zo kan je een huurappartement toch nog naar je hand zetten

Zo kan je een huurappartement toch nog naar je hand zetten
© SFGirlByBay

Upgrade je huurappartement © SFgirlbybay

Lampen kan je heel gemakkelijk vervangen. Staar je dus niet blind op lusters en spots waar je je dood aan ergert maar kies meteen voor exemplaren die echt bij je stijl passen. Wanneer je verhuist neem je die gewoon weer lekker mee. Check zeker deze designhanglampen voor minder dan 100 euro

Upgrade je huurappartement © -

Behangen in een huurappartement, het is niet veel mensen gegeven omdat het een dure en tijdrovende taak is die je misschien ongedaan moet maken wanneer je huurcontract erop zit. Gelukkig bestaat er ook behangpapier dat je makkelijk en zonder de muur te beschadigen kan verwijderen - een soort sticker eigenlijk die je telkens opnieuw en in andere ruimtes kan ophangen. Check zeker Tempaper

Upgrade je huurappartement © Goyack

Handgrepen zijn makkelijk los te schroeven en op het internet circuleren heel wat fraaie exemplaren die een saaie inbouwkast meteen een make-over geeft. Neem zeker eens een kijkje bij de handgrepen van Zara of Anthropologie

Upgrade je huurappartement © -

Gezegend met een klein (maar fijn!) balkon, maar geeft de betonnen vloer je niet echt een zomers gevoel? Ikea verkoopt ontzettend mooie houten klikvloeren die het niet alleen op je terras, maar ook elders in het huis goed doen (let wel dat je je deur nog kan openen)

Upgrade je huurappartement © -

Een ingebouwde keuken kan je moeilijk gaan uitbreken maar dat wil niet zeggen dat je er niet je eigen stempel op kan drukken. Kastbekleding zoals deze of deze zorgen voor een kleurrijke verrassing achter de deur.

Upgrade je huurappartement © Apartment Therapy

Verven wordt vaak afgekeurd, maar wie een lichte kleur op de muren zet kan die daarna altijd nog overschilderen. In de nieuwe kleurenlijn van Farrow & Ball zit bijvoorbeeld een prachtig bleekroze met de leuke naam peignoir. Hier kan je trouwens 5 liter van die verf winnen.

Upgrade je huurappartement © -

Ben je fan van vintage en antiek maar zit je opgezadeld met een modern interieur? Schroef dan alles los wat vast is en vervang ze door versies die wél jouw goedkeuring wegdragen. Een oude spiegel met gouden lijst doet het in élke badkamer goed.

Upgrade je huurappartement © -

Ook tegels kan je overkleven met de steen van jouw voorkeur. De bestickering van Wallskins bijvoorbeeld is spetterproef en makkelijk weer te verwijderen.

Upgrade je huurappartement © -

Je kan het natuurlijk ook subtiel houden en voor een simpele muursticker houden om je wanden een tekening te geven. Ze zijn heel gemakkelijk online te bestellen, zoals deze of deze

Upgrade je huurappartement © Martha Stewart

Denk zeker eens na of wat je wil doen het eigendom geen meerwaarde geeft. Het is waarschijnlijk dat een mooi geverfde deur (al dan niet in een kleurtje) fraaier oogt dan een afgebladderd exemplaar. Bespreek dus al je dromen en wensen met je huisbaas en wieweet mag je wel je zin doen.