De kans is groot dat jij ondertussen al meermaals pogingen waagde om een gelijkaardig effect te bekomen, maar dat je achterblijft met een muur vol gaten of een kakofonie aan kaders. Geen nood! Wij speurden de websites van interieurexperts af en verzamelden dé tips om zelf een gallery wall samen te stellen. Opgepast: het is geen klusje dat snel geklaard is.

Benodigdheden:

De kunstwerkjes, tekeningen of foto's die je wil ophangen, ingekaderd

Enkele oude kranten

Een papieren tafelkeed

Lintmeter

Potlood

Schaar

Schilderstape

Goede moed

Kies en verzorg de muur

De muur waar je deze kunst aan zal ophangen wordt een focuspunt van je interieur: zorg er dus voor dat die muur in goede staat is en was eventuele vlekjes af

Verzamel je kunst

Sommigen zweren bij een soort thema in je gallery wall om het geheel samen te doen komen. Een bundeling op vlak van kleur, soort fotokader of thema wordt regelmatig aangeraden. Wat ons betreft kan eclectisch evengoed

A photo posted by Jenna ??? (@iamjennabe) on

Hou rekening met de 145 centimeter-regel

"57 inch on center", het is een regel die veel interieurvormgevers toepassen wanneer ze kaders moeten omhoog hangen. Dit wil zeggen dat het middelpunt van het kunstwerk altijd op 145cm hoogte moet hangen, omdat dat volgens kunstkenners de ideale hoogte is. Natuurlijk worden bij een gallery wall niet alle kunstwerken op dezelfde hoogte gehangen, maar weet dat je belangrijkste stuks die het meeste moeten opvallen best aan deze regel voldoen.

Maak templates van je kunstwerken

Leg je kunstwerken in het kader op een oude krant en knip hun vormen uit. Teken op deze templates ook meteen de plek waar de spijker hoort te komen.

Schikken maar!

Dit is het leukste gedeelte! Schik je kunstwerken op de vloer zoals je ze graag aan de muur zou willen hangen. Denk aan eventuele thematische overeenkomsten en weet dat je grootste en zwaarste stukken eerder links dan in het midden of rechts horen. Schrik niet om voor leuke afwisselingen te zorgen: plaats wat postkaarten naast een grote poster, wissel A4's af met bijvoorbeeld luciferdoosjes en wie zegt dat een een postzegelverzameling daar niet thuis hoort?

Maak een template van je muur

Tevreden van je opstelling? (Tip! Slaap er altijd eens een nachtje over) Schik dan de overeenkomstige templates van de kunstwerken op dezelfde manier op het papieren tafelkleed. Kleef ze vast en hang het papieren tafelkleed vervolgens tegen de muur, rekening houdende met je 145cm-center-regel.

Hameren

Nu komt het gemakkelijke deel: sla op de markeringen van de templates van je kunstwerken een nagel in de muur. Wanneer je dit voor alle kunstwerkjes gedaan hebt trek je het papieren tafelkleed met papieren templates gewoon naar beneden.

Ophangen en op Instagram smijten

Laat die likes maar komen!

A photo posted by Rise Art (@riseart_) on

De kans is groot dat jij ondertussen al meermaals pogingen waagde om een gelijkaardig effect te bekomen, maar dat je achterblijft met een muur vol gaten of een kakofonie aan kaders. Geen nood! Wij speurden de websites van interieurexperts af en verzamelden dé tips om zelf een gallery wall samen te stellen. Opgepast: het is geen klusje dat snel geklaard is.De muur waar je deze kunst aan zal ophangen wordt een focuspunt van je interieur: zorg er dus voor dat die muur in goede staat is en was eventuele vlekjes af Sommigen zweren bij een soort thema in je gallery wall om het geheel samen te doen komen. Een bundeling op vlak van kleur, soort fotokader of thema wordt regelmatig aangeraden. Wat ons betreft kan eclectisch evengoed"57 inch on center", het is een regel die veel interieurvormgevers toepassen wanneer ze kaders moeten omhoog hangen. Dit wil zeggen dat het middelpunt van het kunstwerk altijd op 145cm hoogte moet hangen, omdat dat volgens kunstkenners de ideale hoogte is. Natuurlijk worden bij een gallery wall niet alle kunstwerken op dezelfde hoogte gehangen, maar weet dat je belangrijkste stuks die het meeste moeten opvallen best aan deze regel voldoen.Leg je kunstwerken in het kader op een oude krant en knip hun vormen uit. Teken op deze templates ook meteen de plek waar de spijker hoort te komen.Dit is het leukste gedeelte! Schik je kunstwerken op de vloer zoals je ze graag aan de muur zou willen hangen. Denk aan eventuele thematische overeenkomsten en weet dat je grootste en zwaarste stukken eerder links dan in het midden of rechts horen. Schrik niet om voor leuke afwisselingen te zorgen: plaats wat postkaarten naast een grote poster, wissel A4's af met bijvoorbeeld luciferdoosjes en wie zegt dat een een postzegelverzameling daar niet thuis hoort?Tevreden van je opstelling? (Tip! Slaap er altijd eens een nachtje over) Schik dan de overeenkomstige templates van de kunstwerken op dezelfde manier op het papieren tafelkleed. Kleef ze vast en hang het papieren tafelkleed vervolgens tegen de muur, rekening houdende met je 145cm-center-regel. Nu komt het gemakkelijke deel: sla op de markeringen van de templates van je kunstwerken een nagel in de muur. Wanneer je dit voor alle kunstwerkjes gedaan hebt trek je het papieren tafelkleed met papieren templates gewoon naar beneden.Laat die likes maar komen!