Het project 'Park Spoor Noord Antwerpen' is met de hoofdvogel van de Prijs Bouwheer aan de haal gegaan. Die prijs is een initiatief van de Vlaams Bouwmeester.

Tijdens een evenement in de Brusselse Brigitinnenkapel werden de laureaten in vier categorieÃ"n bekend gemaakt. Zo ging Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Laureins in de categorie 'Nieuwbouw' aan de haal met de prijs.

Voor 'Hergebruik en herbestemming' werd het reconversieproject van de Picanolsite in Ieper bekroond, terwijl de Zevensprong in Nieuwkapelle en het restpaviljoen in het domein van het psychiatrisch ziekenhuis Sint Norbertus in Duffel respectievelijk in de categorie 'Publieke ruimte' en 'Kunst in opdracht' tot winnaar werden uitgeroepen.

Daarnaast reikte de jury een speciale 'Prijs voor de geïntegreerde opdracht' uit. Die ging naar een realisatie die ten minste drie categorieÃ"n op een zinvolle manier integreert. De eer viel te beurt aan de Stad Antwerpen voor het project 'Park Spoor Noord Antwerpen'.

Zeer optimistisch

"Ik ben verheugd dat steeds meer kleine Vlaamse steden en gemeenten hun eigen ambities ontwikkelen en goed opdrachtgeverschap tentoonspreiden. Laureaten als Ieper en Diksmuide tonen aan dat het niet langer enkel grote steden zijn die kwaliteitsvolle, duurzame en geïntegreerde projecten realiseren. Dat is een evolutie die mij zeer optimistisch stemt", aldus Vlaams Bouwmeester Marcel Smets.

Naast de laureaten werden in elke categorie ook nog een aantal genomineerden voorgesteld. Alle genomineerden en laureaten ontvangen een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen kunstwerk van Johan De Wilde en een driedaagse buitenlandse studiereis naar Madrid in het voorjaar van 2010. Daarnaast kunnen ze het logo PRIJS BOUWHEER 2009 gebruiken als herkenningsteken. Bovendien worden alle genomineerde projecten gebundeld in een speciale publicatie.

Het project 'Park Spoor Noord Antwerpen' is met de hoofdvogel van de Prijs Bouwheer aan de haal gegaan. Die prijs is een initiatief van de Vlaams Bouwmeester. Tijdens een evenement in de Brusselse Brigitinnenkapel werden de laureaten in vier categorieÃ"n bekend gemaakt. Zo ging Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Laureins in de categorie 'Nieuwbouw' aan de haal met de prijs. Voor 'Hergebruik en herbestemming' werd het reconversieproject van de Picanolsite in Ieper bekroond, terwijl de Zevensprong in Nieuwkapelle en het restpaviljoen in het domein van het psychiatrisch ziekenhuis Sint Norbertus in Duffel respectievelijk in de categorie 'Publieke ruimte' en 'Kunst in opdracht' tot winnaar werden uitgeroepen. Daarnaast reikte de jury een speciale 'Prijs voor de geïntegreerde opdracht' uit. Die ging naar een realisatie die ten minste drie categorieÃ"n op een zinvolle manier integreert. De eer viel te beurt aan de Stad Antwerpen voor het project 'Park Spoor Noord Antwerpen'.Zeer optimistisch"Ik ben verheugd dat steeds meer kleine Vlaamse steden en gemeenten hun eigen ambities ontwikkelen en goed opdrachtgeverschap tentoonspreiden. Laureaten als Ieper en Diksmuide tonen aan dat het niet langer enkel grote steden zijn die kwaliteitsvolle, duurzame en geïntegreerde projecten realiseren. Dat is een evolutie die mij zeer optimistisch stemt", aldus Vlaams Bouwmeester Marcel Smets.Naast de laureaten werden in elke categorie ook nog een aantal genomineerden voorgesteld. Alle genomineerden en laureaten ontvangen een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen kunstwerk van Johan De Wilde en een driedaagse buitenlandse studiereis naar Madrid in het voorjaar van 2010. Daarnaast kunnen ze het logo PRIJS BOUWHEER 2009 gebruiken als herkenningsteken. Bovendien worden alle genomineerde projecten gebundeld in een speciale publicatie.