Vintage is hot en iedereen wil wel een uniek retro item in zijn of haar interieur. Maar waar vind je nu die leuke schatten uit de jaren '50 en '60? We vroegen het aan Britt en Tom van Woonblog en zij vertelden ons met plezier waar hun favoriete adresjes zijn om vintage te scoren aan betaalbare prijzen.

"Dagelijks nemen we eens een kijkje op het internet want via zoekertjeswebsites zoals Kapaza kan je nog écht koopjes doen. Het is ook hier dat de antiekhandelaren op zoek gaan naar hun buit dus goedkoper kan je het vaak niet vinden. Snel wezen is echter de boodschap want de topitems zijn weg voor je het weet. "

"Heb je wat meer tijd dan kan je richting Kringloopwinkel trekken. Hier doe je soms nog koopjes alhoewel ze hun prijzen beginnen te kennen. Woon je in een grote stad, ga dan ook eens naar een kringloopwinkel buiten de stad. In kleinere steden is het aanbod vaak even groot, maar de vraag veel kleiner dan in de grote steden. Onze favoriete kringloopwinkel in Antwerpen is de Abdijstraat, in Gent is dit de kringwinkel Brugse Poort."

"Met een iets groter budget kan je terecht op de talloze markten vol vintage design. Zo is er Dubieus Design aan het Designcenter in Antwerpen, het Vintage Design Event op de vrijdagmarkt in Gent en de Design Markt in het ICC in Gent. Deze markten zijn niet goedkoop, maar je krijgt er wel topdesign voor in de plaats. Perfect wanneer je op zoek bent naar een uniek stuk om je interieur mee te vervolledigen zoals een Amerikaanse Eames rocker of een orgineel Deens dressoir uit de 50's."

"In Gent gaan we voor meubels vaak eens langs bij Ceci n'est pas une épicerie, een klein winkeltje in Oudburg. Hier vind je vooral Scandinavische meubels uit de 50's en 60's aan zeer betaalbare prijzen. Even buiten het stadscentrum ligt Roark, de omweg zeker en vast waard."

"We wonen zelf in Antwerpen en daar is ook heel wat leuks te vinden. Onze favoriet voor kleine meubeltjes en decoratieve hebbedingen is Elan Vintage nabij de Kloosterstraat. Voor Mid-Century modern meubilair kan je één keer per maand langsgaan bij de Garagesale op de Begijnenvest."

"En dan zijn er natuurlijk ook nog de vele rommelmarkten die we nooit overslan in de zomermaanden. Absolute musts in Gent zijn het Miljoenenkwartier, Patershol en het Prinsenhof, maar ook de grote markten van Welle en Brugge zijn meer dan de moeite. Elk jaar kan je ook terecht in Lille, waar je meteen verdwaalt tussen de 10.000 kramen die de binnenstad innemen."

Met deze tips en adresjes kan je alvast aan de slag om op jacht te gaan. De beste items vind je door veel rond te kijken en natuurlijk ook met een grote portie geluk. Om op de hoogte te blijven van leuke nieuwe winkeltjes en designmarkten kan je Britt en Tom volgen via www.woonblog.be, ze staan bovendien zeker open voor extra tips en suggesties!

foto's: Woonblog

Begin 2012 zijn Britt en Tom met Woonblog gestart om hun passie voor interieur en deco met gelijkgezinden te delen. Hun Woonblog herbergt hun personlijke kijk op de interieurwereld met veel aandacht voor vintage en tweedehands, Mid-Century modern en Scandinavisch design, praktische D.I.Y. projecten, inspirerende binnenkijken reportages, en citytips met de leukste interieurwinkels, designbeurzen en rommelmarktjes.

De woonbloggers werkten al mee aan verschillende interieurreportages van heel wat Vlaamse bladen en verzonnen mee inhoud voor het programma Fabriek Romantiek. Vorig jaar wonnen Britt en Tom volkomen terecht onze Weekend Blog Award in de categorie Deco & Design.


Vintage is hot en iedereen wil wel een uniek retro item in zijn of haar interieur. Maar waar vind je nu die leuke schatten uit de jaren '50 en '60? We vroegen het aan Britt en Tom van Woonblog en zij vertelden ons met plezier waar hun favoriete adresjes zijn om vintage te scoren aan betaalbare prijzen. "Dagelijks nemen we eens een kijkje op het internet want via zoekertjeswebsites zoals Kapaza kan je nog écht koopjes doen. Het is ook hier dat de antiekhandelaren op zoek gaan naar hun buit dus goedkoper kan je het vaak niet vinden. Snel wezen is echter de boodschap want de topitems zijn weg voor je het weet. " "Heb je wat meer tijd dan kan je richting Kringloopwinkel trekken. Hier doe je soms nog koopjes alhoewel ze hun prijzen beginnen te kennen. Woon je in een grote stad, ga dan ook eens naar een kringloopwinkel buiten de stad. In kleinere steden is het aanbod vaak even groot, maar de vraag veel kleiner dan in de grote steden. Onze favoriete kringloopwinkel in Antwerpen is de Abdijstraat, in Gent is dit de kringwinkel Brugse Poort." "Met een iets groter budget kan je terecht op de talloze markten vol vintage design. Zo is er Dubieus Design aan het Designcenter in Antwerpen, het Vintage Design Event op de vrijdagmarkt in Gent en de Design Markt in het ICC in Gent. Deze markten zijn niet goedkoop, maar je krijgt er wel topdesign voor in de plaats. Perfect wanneer je op zoek bent naar een uniek stuk om je interieur mee te vervolledigen zoals een Amerikaanse Eames rocker of een orgineel Deens dressoir uit de 50's." "In Gent gaan we voor meubels vaak eens langs bij Ceci n'est pas une épicerie, een klein winkeltje in Oudburg. Hier vind je vooral Scandinavische meubels uit de 50's en 60's aan zeer betaalbare prijzen. Even buiten het stadscentrum ligt Roark, de omweg zeker en vast waard." "We wonen zelf in Antwerpen en daar is ook heel wat leuks te vinden. Onze favoriet voor kleine meubeltjes en decoratieve hebbedingen is Elan Vintage nabij de Kloosterstraat. Voor Mid-Century modern meubilair kan je één keer per maand langsgaan bij de Garagesale op de Begijnenvest." "En dan zijn er natuurlijk ook nog de vele rommelmarkten die we nooit overslan in de zomermaanden. Absolute musts in Gent zijn het Miljoenenkwartier, Patershol en het Prinsenhof, maar ook de grote markten van Welle en Brugge zijn meer dan de moeite. Elk jaar kan je ook terecht in Lille, waar je meteen verdwaalt tussen de 10.000 kramen die de binnenstad innemen." Met deze tips en adresjes kan je alvast aan de slag om op jacht te gaan. De beste items vind je door veel rond te kijken en natuurlijk ook met een grote portie geluk. Om op de hoogte te blijven van leuke nieuwe winkeltjes en designmarkten kan je Britt en Tom volgen via www.woonblog.be, ze staan bovendien zeker open voor extra tips en suggesties! foto's: Woonblog