Wonen op een drijvend vlot voor de kust van Canada en tussen de wildernis: het is geen alledaagse levensstijl, maar wel de beste voor het kunstenaarskoppel Catherine en Wayne. Ondertussen bouwen ze al meer dan 20 jaar aan hun Freedom Cove, die steeds meer uitbreidt.

De twee moeten door hun afgelegen ligging - het dichtstbijzijnde dorp ligt op drie kwartier minuten varen van hun eiland - zelf voor het grootste deel van hun eten zorgen. Groenten en fruit verbouwen ze op hun eiland en de vis die een belangrijk deel van hun dieet vormt, vist Wayne naar eigen zeggen op in tien minuten. En dat kan hij eigenaardig genoeg zelfs gewoon vanuit zijn luie zetel in de woonkamer doen.

Of het koppel nooit zeeziek wordt? "Nee, maar wanneer we naar de stad gaan, worden we wel landziek."

(EK)

Wonen op een drijvend vlot voor de kust van Canada en tussen de wildernis: het is geen alledaagse levensstijl, maar wel de beste voor het kunstenaarskoppel Catherine en Wayne. Ondertussen bouwen ze al meer dan 20 jaar aan hun Freedom Cove, die steeds meer uitbreidt. De twee moeten door hun afgelegen ligging - het dichtstbijzijnde dorp ligt op drie kwartier minuten varen van hun eiland - zelf voor het grootste deel van hun eten zorgen. Groenten en fruit verbouwen ze op hun eiland en de vis die een belangrijk deel van hun dieet vormt, vist Wayne naar eigen zeggen op in tien minuten. En dat kan hij eigenaardig genoeg zelfs gewoon vanuit zijn luie zetel in de woonkamer doen.Of het koppel nooit zeeziek wordt? "Nee, maar wanneer we naar de stad gaan, worden we wel landziek."(EK)