Eenmaal je het oeuvre van Piero Fornasetti (1913-1988) bewonderd hebt, blijft zijn surrealistische design in je geheugen gegrift. In Antwerpen lanceert Verso zijn collectie binnen hun nieuwe concept Verso Casa.

Alleen zijn naam al spreekt boekdelen, of roept iets bijzonders op. Fornasetti klinkt een beetje als Piero della Franscesca, de naam van een van de beroemdste renaissanceschilders uit Italië.

Fornasetti was bovendien een soort renaissancekunstenaar, een duivel-doet-al die zowel schilderde, beeldhouwde als ontelbaar veel designobjecten vorm gaf.

Fornasetti is ook meer dan een designer, want zijn met afdrukken van antieke prenten gedecoreerde kasten en serviezen ogen heel surrealistisch. Hij maakte deel uit van de metafysische beweging in Italië, een zijtak van het surrealisme, die fragmenten van de werkelijkheid verknipte tot iets nieuws.

Grappig

De beweging kende niet alleen onder schilders succes, denk maar aan De Chirico, maar had ook aanhangers onder architecten en designers zoals Gio Ponti en Carlo Mollino, allemaal Noord-Italianen.

Multibrand store Verso pakt nu uit met de collectie meubels (o.a. kasten en stoelen) en serviesgoed van Piero Fornasetti. Deze hoogst decoratieve collectie vol grappig design wordt trouwens door de nazaten van de kunstenaar op de markt gebracht.

Piet Swimberghe

Verso Casa opent op woensdag 8 december tussen 17 en 21 uur in aanwezigheid van Barnaba Fornasetti feestelijk de deuren. Zowel de interieurcollectie als de parfums en het boek worden dan voorgesteld tijdens een hapje en een drankje. Knackweekend.be geeft voor dit exclusief evenement gratis kaarten weg. Wil je erbij zijn? Neem dan deel aan de wedstrijd op onze Facebook-pagina.

Eenmaal je het oeuvre van Piero Fornasetti (1913-1988) bewonderd hebt, blijft zijn surrealistische design in je geheugen gegrift. In Antwerpen lanceert Verso zijn collectie binnen hun nieuwe concept Verso Casa. Alleen zijn naam al spreekt boekdelen, of roept iets bijzonders op. Fornasetti klinkt een beetje als Piero della Franscesca, de naam van een van de beroemdste renaissanceschilders uit Italië. Fornasetti was bovendien een soort renaissancekunstenaar, een duivel-doet-al die zowel schilderde, beeldhouwde als ontelbaar veel designobjecten vorm gaf. Fornasetti is ook meer dan een designer, want zijn met afdrukken van antieke prenten gedecoreerde kasten en serviezen ogen heel surrealistisch. Hij maakte deel uit van de metafysische beweging in Italië, een zijtak van het surrealisme, die fragmenten van de werkelijkheid verknipte tot iets nieuws. Grappig De beweging kende niet alleen onder schilders succes, denk maar aan De Chirico, maar had ook aanhangers onder architecten en designers zoals Gio Ponti en Carlo Mollino, allemaal Noord-Italianen. Multibrand store Verso pakt nu uit met de collectie meubels (o.a. kasten en stoelen) en serviesgoed van Piero Fornasetti. Deze hoogst decoratieve collectie vol grappig design wordt trouwens door de nazaten van de kunstenaar op de markt gebracht. Piet SwimbergheVerso Casa opent op woensdag 8 december tussen 17 en 21 uur in aanwezigheid van Barnaba Fornasetti feestelijk de deuren. Zowel de interieurcollectie als de parfums en het boek worden dan voorgesteld tijdens een hapje en een drankje. Knackweekend.be geeft voor dit exclusief evenement gratis kaarten weg. Wil je erbij zijn? Neem dan deel aan de wedstrijd op onze Facebook-pagina.