In het kader van Turnhout 2012 zet de interieurzaak Master Meubel de 'Stadsmeubel-designwedstrijd' op. Als cultuurstad van Vlaanderen is Turnhout namelijk op zoek naar een multifunctioneel meubel voor zijn openbare ruimte.

De stad zoekt een stadsbank die multifunctioneler en origineler is dan een gewone bank. De jury bestaat uit nationale en internationale experts. Zo zetelt de bekende Italiaanse ontwerper Giulio Cappellini, die de Belgische designer Sylvain Willenz onlangs uitnodigde om samen te werken, in de jury. De drie beste ontwerpen krijgen een Master-prijs.

Het winnende ontwerp zal in november tijdens het Festival van de creativiteit, een samenwerking met Flanders DC, bekend gemaakt worden. Het wordt op ware grootte uitgevoerd en krijgt een plaatsje op de vernieuwde Warande-site.

Elien Haentjens

Iedereen vanaf 18 jaar kan zijn ontwerp indienen. Inschrijven om deel te nemen kan tot 1 mei via de website. Plannen van het nieuwe plein vind je op deze website.

In het kader van Turnhout 2012 zet de interieurzaak Master Meubel de 'Stadsmeubel-designwedstrijd' op. Als cultuurstad van Vlaanderen is Turnhout namelijk op zoek naar een multifunctioneel meubel voor zijn openbare ruimte. De stad zoekt een stadsbank die multifunctioneler en origineler is dan een gewone bank. De jury bestaat uit nationale en internationale experts. Zo zetelt de bekende Italiaanse ontwerper Giulio Cappellini, die de Belgische designer Sylvain Willenz onlangs uitnodigde om samen te werken, in de jury. De drie beste ontwerpen krijgen een Master-prijs. Het winnende ontwerp zal in november tijdens het Festival van de creativiteit, een samenwerking met Flanders DC, bekend gemaakt worden. Het wordt op ware grootte uitgevoerd en krijgt een plaatsje op de vernieuwde Warande-site. Elien Haentjens Iedereen vanaf 18 jaar kan zijn ontwerp indienen. Inschrijven om deel te nemen kan tot 1 mei via de website. Plannen van het nieuwe plein vind je op deze website.