Goede ideeÃ"n komen niet uit de lucht vallen, weten ze bij Electrolux en dus organiseren ze elk jaar hun Design Lab-wedstrijd waar ze studenten uitnodigen om huishoudtoestellen in te zenden die bepalend kunnen zijn voor hoe mensen eten klaarmaken en bewaren, kleren zullen wassen en de afwas zullen doen in de komende negen decennia.

Eind september kreeg de Zweed Richard Hederstierna de hoofdprijs van 5.000 euro en een stage van zes maanden in een van de Electrolux-designcentra voor zijn Cocoon. Dat is een apparaat dat genetisch gemanipuleerde spiercellen van vis en vlees omzet naar vlees en vis. "Vergelijkbaar met popcorn maken in de microgolfoven." Zijn redenering? "Zo schakelen we de voor de planeet zeer intensieve vleesteelt en visvangst uit."

De jury was alvast onder de indruk: "Het is gedurfd, cutting edge en echt innovatief door zijn focus op sociale en milieuproblemen."

Leen Creve.

Goede ideeÃ"n komen niet uit de lucht vallen, weten ze bij Electrolux en dus organiseren ze elk jaar hun Design Lab-wedstrijd waar ze studenten uitnodigen om huishoudtoestellen in te zenden die bepalend kunnen zijn voor hoe mensen eten klaarmaken en bewaren, kleren zullen wassen en de afwas zullen doen in de komende negen decennia. Eind september kreeg de Zweed Richard Hederstierna de hoofdprijs van 5.000 euro en een stage van zes maanden in een van de Electrolux-designcentra voor zijn Cocoon. Dat is een apparaat dat genetisch gemanipuleerde spiercellen van vis en vlees omzet naar vlees en vis. "Vergelijkbaar met popcorn maken in de microgolfoven." Zijn redenering? "Zo schakelen we de voor de planeet zeer intensieve vleesteelt en visvangst uit." De jury was alvast onder de indruk: "Het is gedurfd, cutting edge en echt innovatief door zijn focus op sociale en milieuproblemen." Leen Creve.