Twee studenten interieurvormgeving van Hogeschool Gent (Kask) mogen een suite inrichten in het Apollo Arthotel in Brugge. Zij winnen de wedstrijd die het hotel vorig jaar had uitgeschreven. De jury koos Jolien Steuperaert voor haar ontwerp 'Rode Draad'. Geert van Der Sanden wint met zijn chocoladekamers en GaÃ"lle Vervaeke krijgt de sympathie van de jury met een prijs voor 'beste onuitvoerbare idee'.

Rode Draad
Jolien Steuperaert koos voor een volledig witte kamer met daarin subtiele accenten. Twee rodedraadstoelen geven de suite een frivool karakter bovenop de breinaald-gordijnrails die twee wapperende rode gordijnen dragen.

Chocolade
Geert Van Der Sanden maakte een ontwerp voor twee chocoladekamers. Zijn desire-room en choc-room vertegenwoordigen twee chocolade-ervaringen: in de desire-room wordt het verleidelijke, lekkere karakter van de chocolade in de verf gezet terwijl de choc-room eerder de neiging naar obsessie verbeeldt. Bij de jury viel vooral de desire-room in de smaak.

Rubberen barricade
GaÃ"lle Vervaeke stelde voor een afgebakende ruimte te creÃ"ren binnen de suite. Voor de ruimteafbakening koos hij voor rubberen lamellen die naast elkaar tussen de vloer en het plafond gespannen worden. Alle lamellen naast elkaar vormen een transparante muur, die door hun flexibiliteit een knus karakter creÃ"ren in de afgebakende ruimte. Binnen de grenzen staan het bed en een lange tafel met stoelen. De bezoeker treedt de ruimte binnen door één van de lamellen opzij te duwen en doorheen de flexibele barricade te stappen. De jury vond dit ontwerp een schitterende vondst, maar vreesde voor de praktische kant ervan op het vlak van onderhoud.

Ann Heylens.

Twee studenten interieurvormgeving van Hogeschool Gent (Kask) mogen een suite inrichten in het Apollo Arthotel in Brugge. Zij winnen de wedstrijd die het hotel vorig jaar had uitgeschreven. De jury koos Jolien Steuperaert voor haar ontwerp 'Rode Draad'. Geert van Der Sanden wint met zijn chocoladekamers en GaÃ"lle Vervaeke krijgt de sympathie van de jury met een prijs voor 'beste onuitvoerbare idee'.Rode Draad Jolien Steuperaert koos voor een volledig witte kamer met daarin subtiele accenten. Twee rodedraadstoelen geven de suite een frivool karakter bovenop de breinaald-gordijnrails die twee wapperende rode gordijnen dragen. ChocoladeGeert Van Der Sanden maakte een ontwerp voor twee chocoladekamers. Zijn desire-room en choc-room vertegenwoordigen twee chocolade-ervaringen: in de desire-room wordt het verleidelijke, lekkere karakter van de chocolade in de verf gezet terwijl de choc-room eerder de neiging naar obsessie verbeeldt. Bij de jury viel vooral de desire-room in de smaak. Rubberen barricadeGaÃ"lle Vervaeke stelde voor een afgebakende ruimte te creÃ"ren binnen de suite. Voor de ruimteafbakening koos hij voor rubberen lamellen die naast elkaar tussen de vloer en het plafond gespannen worden. Alle lamellen naast elkaar vormen een transparante muur, die door hun flexibiliteit een knus karakter creÃ"ren in de afgebakende ruimte. Binnen de grenzen staan het bed en een lange tafel met stoelen. De bezoeker treedt de ruimte binnen door één van de lamellen opzij te duwen en doorheen de flexibele barricade te stappen. De jury vond dit ontwerp een schitterende vondst, maar vreesde voor de praktische kant ervan op het vlak van onderhoud.Ann Heylens.