Het Antwerpse ontwerpbureau Studio Job gaat een grotere uitdaging aan en pakt deze keer uit met de versiering van de façade van een nieuw complex met vijf gebouwen.

De studio creÃ"erde meer dan vijftig kunstwerken die naast een artistieke touch getypeerd worden door hun functionaliteit.

Op het Jatopa-gebouw, op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam, wordt 800 m² bekleed met iconografie. "Voor dit project kozen we voor een universele iconografie die verwijst naar de multiculturele achtergrond van dit specifieke blok", getuigen de kunstenaars Nynke Tynagel en Job Smeets.

Naast bloemversieringen en dierenschilderijen, die aan de Ark van Noah doen denken, dienen de klokken, machines en sportattributen als metafoor voor het socialisme.

Zowel chaotische als classicistische decoraties kenmerken het vakmanschap waar Studio Job voor staat.

JoÃ"lle Verstraeten

Het Antwerpse ontwerpbureau Studio Job gaat een grotere uitdaging aan en pakt deze keer uit met de versiering van de façade van een nieuw complex met vijf gebouwen.De studio creÃ"erde meer dan vijftig kunstwerken die naast een artistieke touch getypeerd worden door hun functionaliteit. Op het Jatopa-gebouw, op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan Evertsenstraat in Amsterdam, wordt 800 m² bekleed met iconografie. "Voor dit project kozen we voor een universele iconografie die verwijst naar de multiculturele achtergrond van dit specifieke blok", getuigen de kunstenaars Nynke Tynagel en Job Smeets. Naast bloemversieringen en dierenschilderijen, die aan de Ark van Noah doen denken, dienen de klokken, machines en sportattributen als metafoor voor het socialisme. Zowel chaotische als classicistische decoraties kenmerken het vakmanschap waar Studio Job voor staat.JoÃ"lle Verstraeten