Sfeermakers

Sfeermakers
SfeermakerDe Philips Living Colors (169 euro) bestaat nu ook in het zwart. Je richt ze op een hoek in het huis of op een gewone muur en met een druk op de afstandsbediening verander je de kleur en sterkte van het licht.Info: www.philips.be

nl-design-trends-meuebltips-9-jpg

SfeermakerDe Philips Living Colors (169 euro) bestaat nu ook in het zwart. Je richt ze op een hoek in het huis of op een gewone muur en met een druk op de afstandsbediening verander je de kleur en sterkte van het licht.Info: www.philips.be

nl-design-trends-meuebltips-11-jpg

Nephaard"Een goedkoop alternatief voor de inbouwcassette of echte haard is de gelhaard, die gevuld wordt met een soort van brandbare gel. Ze brengen toch gezelligheid in huis, zijn verplaatsbaar en er is geen schoorsteen nodig. Ze zijn niet ideaal in kleine ruimten." (Anne-Mie Stevens, interieurarchitect bij Creneau, www.creneau.com)

nl-design-trends-meuebltips-18-jpg

Kleurstempel"Ik werk graag met accessoires zoals mooie vazen. Dan zet ik mijn woning vol, waardoor het heel kleurrijk aandoet. Maar haal ik de vazen weg, dan is het weer een strak en wit interieur."(Mich Moulin, freelance kleuradviseur voor Levis)

nl-design-trends-meuebltips-23-jpg

Dimmen"Soms wil je aan een tafel gezellig eten, maar je moet je er ook aan kunnen werken. De verlichting moet dus variabel zijn. Dimschakelaars zijn dan een handige oplossing." Hier een donkerbruine dimmer uit de Niko Intense collectie, www.niko.be(Interieurarchitecte Anne-Cathérine Chevalier, www.acchevalier.be)

nl-design-trends-meuebltips-24-jpg

Streef naar eenheid"Het is zinnig om vooraf bepaalde keuzes de maken die eenheid creëren. Dat kan in meubelstijl zijn, of in een kleur(groep). Dat schept rust. Als er voor één en dezelfde vloersoort wordt gekozen op elke verdieping, betekent het dat die van kamer tot kamer kan doorlopen, zonder drempels. Vooral in kleine huizen en appartementen zorgt dat voor een minder 'opengebroken' gevoel."(Uit Enjoy your home. VT Wonen, Sanoma, Isbn 978-90857438-35)

nl-design-trends-meuebltips-30-jpg

Duur accessoire"Alles wat functioneel is en om budgettaire redenen niet van topkwaliteit, hou je liefst zo onopvallend mogelijk in kleur en vorm. Daardoor krijgt iets dat wel waardevol is meer uitstraling. Dat kan dan een kussen in een prachtige zijden stof. Of een designlamp. Of een mooie vaas."(Decorateur Jacqueline Dehond)

nl-design-trends-meuebltips-26-jpg

Schilder de juiste muur"Het principe van de focusmuur is eenvoudig: je kiest een sobere kleur voor je interieur. Maar één muur verf je in een felle kleur. De keuze daarvan is belangrijk. Kies in de slaapkamer bijvoorbeeld de muur waar het bed tegenstaat. Of de muur achter de zetel in de leefruimte. Dus een muur die een waw-effect geeft als je de kamer binnenkomt, maar waar je niet de hele tijd op moet zitten kijken als je televisie kijkt of als je een boek leest in bed. Dat is vermoeiend voor de ogen. En je raakt die felle kleur dan heel snel beu." (Mich Moulin, freelance kleuradviseur voor Levis)