Crisistijden zorgen voor heroriÃ"ntatie bij bedrijven. Ook bij decoratiegroothandel D&M Depot uit Aartselaar. Deze zomer brengt die de eerste D&M Table lijn uit met borden, bekers, kannetjes en schalen uit keramiek. Het is meteen het begin van een nieuwe samenwerking, want het is de Belgische ceramiste Anja Meeusen die de collectie ontwerpt.

Anja Meeusen: " Normaal werk ik in mijn atelier ambachtelijk: ik draai al mijn porseleinen stukken zelf. Onder de naam Ptze maak ik exclusief servies voor restaurants en hotels. Deze lijn voor D&m Depot is een industrieel verhaal: de dertig stuks die de collectie voorlopig telt, worden in een fabriekje in China gegoten in een mal. Dat is een andere techniek, waardoor ik dus vormen kan maken die handgedraaid heel erg moeilijk zijn. Ook het combineren van de keramiek met kurk en bamboehout is leuk."

Toch is uw stijl nog herkenbaar?

"Zeker. Ik houd van natuurlijke vormen. De A.ME heeft een rond thema en een rechthoekig thema. Die laatste refereert naar de vormentaal die je dikwijls ziet in computers of elektro. Maar zelden in keramiek."

Leen Creve

Crisistijden zorgen voor heroriÃ"ntatie bij bedrijven. Ook bij decoratiegroothandel D&M Depot uit Aartselaar. Deze zomer brengt die de eerste D&M Table lijn uit met borden, bekers, kannetjes en schalen uit keramiek. Het is meteen het begin van een nieuwe samenwerking, want het is de Belgische ceramiste Anja Meeusen die de collectie ontwerpt. Anja Meeusen: " Normaal werk ik in mijn atelier ambachtelijk: ik draai al mijn porseleinen stukken zelf. Onder de naam Ptze maak ik exclusief servies voor restaurants en hotels. Deze lijn voor D&m Depot is een industrieel verhaal: de dertig stuks die de collectie voorlopig telt, worden in een fabriekje in China gegoten in een mal. Dat is een andere techniek, waardoor ik dus vormen kan maken die handgedraaid heel erg moeilijk zijn. Ook het combineren van de keramiek met kurk en bamboehout is leuk."Toch is uw stijl nog herkenbaar? "Zeker. Ik houd van natuurlijke vormen. De A.ME heeft een rond thema en een rechthoekig thema. Die laatste refereert naar de vormentaal die je dikwijls ziet in computers of elektro. Maar zelden in keramiek."Leen Creve