Gisteren organiseerde Christie's Amsterdam zijn najaarsveiling van impressionisme en moderne kunst. Dat resulteerde in een wereldrecord voor een prachtig tableau van Gustave Van De Woestijne.

De hedendaagse en moderne kunst doen het goed in de internationale kunsthandel. Vooral werken van goede kwaliteit scoren hoog. Gisteren veilde Christie's Amsterdam deel 2 van de collectie van bankier Dirk Scheringa. Een prachtig werk van de Vlaamse schilder Gustave Van De Woestijne werd voor 481.000 euro afgehamerd, een record voor deze kunstenaar. Het gaat om een groot portret (220 x 145 cm) van kunstenaar Valerius De Saedeleer.

De meeste topwerken van Van De Woestijne worden verkocht voor 200 à 300.000 euro, wat ook de schattingsprijs was. Terecht een record voor een topwerk. Het werd verworven door een Belgische verzamelaar.

De veiling telde 160 schilderijen die in totaal ruim 3 miljoen euro opbrachten. In september werd het eerste deel van de collectie geveild voor 2,9 miljoen euro. Een ander deel van de werken wordt in Londen, New York en Hong Kong verkocht. De totale veiling zou tussen de zeven à tien miljoen euro opbrengen. (PSW)

Gisteren organiseerde Christie's Amsterdam zijn najaarsveiling van impressionisme en moderne kunst. Dat resulteerde in een wereldrecord voor een prachtig tableau van Gustave Van De Woestijne. De hedendaagse en moderne kunst doen het goed in de internationale kunsthandel. Vooral werken van goede kwaliteit scoren hoog. Gisteren veilde Christie's Amsterdam deel 2 van de collectie van bankier Dirk Scheringa. Een prachtig werk van de Vlaamse schilder Gustave Van De Woestijne werd voor 481.000 euro afgehamerd, een record voor deze kunstenaar. Het gaat om een groot portret (220 x 145 cm) van kunstenaar Valerius De Saedeleer. De meeste topwerken van Van De Woestijne worden verkocht voor 200 à 300.000 euro, wat ook de schattingsprijs was. Terecht een record voor een topwerk. Het werd verworven door een Belgische verzamelaar. De veiling telde 160 schilderijen die in totaal ruim 3 miljoen euro opbrachten. In september werd het eerste deel van de collectie geveild voor 2,9 miljoen euro. Een ander deel van de werken wordt in Londen, New York en Hong Kong verkocht. De totale veiling zou tussen de zeven à tien miljoen euro opbrengen. (PSW)