Mocht iemand het je vertellen, je zou die persoon voor gek verklaren. In de Spaanse kuststad Benidorm vergaten de projectontwikkelaars bij de bouw van een 'skyscraper' van zevenenveertig verdiepingen een lift te voorzien.

De Spaanse krant El Pais meldt dat de wolkenkrabber, met zijn 200 meter één van de hoogste residentiële gebouwen in Europa, slechts tot de twintigste verdieping over een lift kan beschikken. Oorspronkelijk ontwierp de Spaanse architect Roberto Perez Guerras een appartementsgebouw bestaande uit twee aparte torens met twintig verdiepingen. Bovenaan was een verbindingsboog voorzien.

De projectontwikkelaars zagen het echter grootser en voegden er nog zevenentwintig verdiepingen bij. Maar ze vergaten de liftkoker op te nemen in de plannen, met het huidige probleem als gevolg. Na de ontdekking van het mankement heeft het architectenbureau zijn medewerking stopgezet.

Dit is de kers op de blundertaart, want het project kreeg de voorbije jaren al te maken met heel wat problemen zoals failliete bouwbedrijven en een zwaar liftongeval. Het symbool voor een 'nieuwe architecturale filosofie', zoals het op de website te lezen staat, lijkt eerder op een ramp uit te draaien. De leuze 'meer beweging' zal alvast op weinig respons kunnen rekenen bij het oudere toeristenpubliek in Benidorm. (AB)

Mocht iemand het je vertellen, je zou die persoon voor gek verklaren. In de Spaanse kuststad Benidorm vergaten de projectontwikkelaars bij de bouw van een 'skyscraper' van zevenenveertig verdiepingen een lift te voorzien.De Spaanse krant El Pais meldt dat de wolkenkrabber, met zijn 200 meter één van de hoogste residentiële gebouwen in Europa, slechts tot de twintigste verdieping over een lift kan beschikken. Oorspronkelijk ontwierp de Spaanse architect Roberto Perez Guerras een appartementsgebouw bestaande uit twee aparte torens met twintig verdiepingen. Bovenaan was een verbindingsboog voorzien.De projectontwikkelaars zagen het echter grootser en voegden er nog zevenentwintig verdiepingen bij. Maar ze vergaten de liftkoker op te nemen in de plannen, met het huidige probleem als gevolg. Na de ontdekking van het mankement heeft het architectenbureau zijn medewerking stopgezet.Dit is de kers op de blundertaart, want het project kreeg de voorbije jaren al te maken met heel wat problemen zoals failliete bouwbedrijven en een zwaar liftongeval. Het symbool voor een 'nieuwe architecturale filosofie', zoals het op de website te lezen staat, lijkt eerder op een ramp uit te draaien. De leuze 'meer beweging' zal alvast op weinig respons kunnen rekenen bij het oudere toeristenpubliek in Benidorm. (AB)