Die goeie ouwe Polaroid, het is een beetje zoals met de cassette of de telefoon met draaischijf. Onze kinderen zullen niet meer weten waarover we het hebben. Het verschil is wel dat de cassette en de telefoon vervangen werden door een nieuwe generatie gelijkaardige producten, maar het instant fototoestel tot nog toe geen waardige opvolger kende.

Het bedrijf Polaroid zelf vult nu de leemte op die zijn legendarische toestel had achtergelaten. De ingenieurs lieten deze keer wel het gedeelte "fototoestel" weg. Ze gingen ervan uit dat iedereen intussen toch over een digitaal exemplaar beschikt, misschien zelfs over twee voor wie een fotofunctie op zijn gsm heeft. Ze ontwierpen daarom enkel een printertje in zakformaat (dat iets meer dan 200 gram weegt), de "Pogo". Dat moet via USB verbonden worden met uw fototoestel of via Bluetooth met uw gsm om in minder dan een minuut een kleurenfoto van 5x7 cm af te drukken.

Het toestel, dat sinds begin juli in de winkels ligt, werkt zonder inktpatronen, maar net zoals zijn grootvader de "Pola", heeft de Pogo speciaal papier nodig dat al pigment bevat, gebaseerd op de Zinktechnologie.

Voor 150 euro hebt u een Pogo, tien fotopapieren kosten vier euro. Als u ermee op stap gaat, neemt u best een lader mee. Want een Pogo moet na vijftien afdrukken weer opgeladen worden.

Trends Tendances /vertaling Ann Heylens.

Die goeie ouwe Polaroid, het is een beetje zoals met de cassette of de telefoon met draaischijf. Onze kinderen zullen niet meer weten waarover we het hebben. Het verschil is wel dat de cassette en de telefoon vervangen werden door een nieuwe generatie gelijkaardige producten, maar het instant fototoestel tot nog toe geen waardige opvolger kende. Het bedrijf Polaroid zelf vult nu de leemte op die zijn legendarische toestel had achtergelaten. De ingenieurs lieten deze keer wel het gedeelte "fototoestel" weg. Ze gingen ervan uit dat iedereen intussen toch over een digitaal exemplaar beschikt, misschien zelfs over twee voor wie een fotofunctie op zijn gsm heeft. Ze ontwierpen daarom enkel een printertje in zakformaat (dat iets meer dan 200 gram weegt), de "Pogo". Dat moet via USB verbonden worden met uw fototoestel of via Bluetooth met uw gsm om in minder dan een minuut een kleurenfoto van 5x7 cm af te drukken.Het toestel, dat sinds begin juli in de winkels ligt, werkt zonder inktpatronen, maar net zoals zijn grootvader de "Pola", heeft de Pogo speciaal papier nodig dat al pigment bevat, gebaseerd op de Zinktechnologie. Voor 150 euro hebt u een Pogo, tien fotopapieren kosten vier euro. Als u ermee op stap gaat, neemt u best een lader mee. Want een Pogo moet na vijftien afdrukken weer opgeladen worden.Trends Tendances /vertaling Ann Heylens.