Eurostar, de hogesnelheidstrein die BelgiÃ"en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft de Italiaanse designfirma Pininfarina gekozen voor de renovatie van het interieur van zijn hogesnelheidstreinen.

Pininfarina is een wereldvermaard designhuis dat vooral bekend staat voor zijn werk in de auto-industrie. Het tekende onder andere de lijnen uit voor prestigemerken als Ferrari en Maserati, maar ook voor Peugeot, Alfa Romeo, Ford en Volvo. Minder bekend is dat Pininfarina ook een enorme ervaring in de spoorwegindustrie heeft. Zo heeft het onder meer het interieur en de buitenkant van de Italiaanse hogesnelheidstreinen ontworpen, net als toestellen voor de Zwitserse, Deense en Noorse spoorwegmaatschappijen, de automatische metro in Rijsel en trams voor steden in ItaliÃ", Griekenland, Zweden en Turkije.

Bij Eurostar zal Pininfarina volledig instaan voor het design van het interieur en de buitenbekleding van de 28 hogesnelheidstreinen. De eerste treinen van Pininfarina-signatuur zullen normaal gezien worden ingezet in 2012.

Ann Heylens.

Eurostar, de hogesnelheidstrein die BelgiÃ"en Frankrijk met het Verenigd Koninkrijk verbindt, heeft de Italiaanse designfirma Pininfarina gekozen voor de renovatie van het interieur van zijn hogesnelheidstreinen.Pininfarina is een wereldvermaard designhuis dat vooral bekend staat voor zijn werk in de auto-industrie. Het tekende onder andere de lijnen uit voor prestigemerken als Ferrari en Maserati, maar ook voor Peugeot, Alfa Romeo, Ford en Volvo. Minder bekend is dat Pininfarina ook een enorme ervaring in de spoorwegindustrie heeft. Zo heeft het onder meer het interieur en de buitenkant van de Italiaanse hogesnelheidstreinen ontworpen, net als toestellen voor de Zwitserse, Deense en Noorse spoorwegmaatschappijen, de automatische metro in Rijsel en trams voor steden in ItaliÃ", Griekenland, Zweden en Turkije.Bij Eurostar zal Pininfarina volledig instaan voor het design van het interieur en de buitenbekleding van de 28 hogesnelheidstreinen. De eerste treinen van Pininfarina-signatuur zullen normaal gezien worden ingezet in 2012.Ann Heylens.