De Spaanse interieurontwerpster Patricia Urquiola heeft een badkamer ontworpen voor Axor, het designmerk van Hansgrohe AH. De designer is geen onbekende: ze werkte eerder al voor grote namen als Kartell, B&B Italia en Moroso.

Axor is een innovatief designmerk, dat revolutionaire badkamerconcepten ontwerpt. Hiervoor werkt het samen met gerenommeerde designers zoals Starck, en sinds kort ook Urquiola.

De ontwerpen van Urquiola zijn functioneel , maar allesbehalve strak of uniform. Details spelen een belangrijke rol, van stijlvolle kledinghaakjes tot zeepschaaltjes. De collectie is doordrongen van persoonlijke toetsen. Iedere ruimte vertelt immers zijn eigen verhaal door objecten die bewust of onbewust hun plek vonden, souvenirs of cadeaus bijvoorbeeld. Vloeiende overgangen en zachte vormen zetten de toon.

Herinneringen zijn eveneens belangrijk voor de ontwerpster: de wasbakken en het bad hebben de vorm van de wastobbes van vroeger.

Opvallend is dat Urquiola de slaapkamer en badkamer als één ruimte ziet, waarin onze zintuigen van bij het ontwaken tot het slapengaan geprikkeld worden. Wilt u toch wat privacy in de badkamer terwijl uw wederhelft ligt te ronken, dan kunt u opteren voor de flexibele scheidingswand die de kamer verwarmt. De wand is in verschillende versies verkrijgbaar: met spiegelwand of een wand met wolkenmotief. Een verwarming met een hemels effect...

Aïsa Knockaert

De Spaanse interieurontwerpster Patricia Urquiola heeft een badkamer ontworpen voor Axor, het designmerk van Hansgrohe AH. De designer is geen onbekende: ze werkte eerder al voor grote namen als Kartell, B&B Italia en Moroso.Axor is een innovatief designmerk, dat revolutionaire badkamerconcepten ontwerpt. Hiervoor werkt het samen met gerenommeerde designers zoals Starck, en sinds kort ook Urquiola. De ontwerpen van Urquiola zijn functioneel , maar allesbehalve strak of uniform. Details spelen een belangrijke rol, van stijlvolle kledinghaakjes tot zeepschaaltjes. De collectie is doordrongen van persoonlijke toetsen. Iedere ruimte vertelt immers zijn eigen verhaal door objecten die bewust of onbewust hun plek vonden, souvenirs of cadeaus bijvoorbeeld. Vloeiende overgangen en zachte vormen zetten de toon. Herinneringen zijn eveneens belangrijk voor de ontwerpster: de wasbakken en het bad hebben de vorm van de wastobbes van vroeger. Opvallend is dat Urquiola de slaapkamer en badkamer als één ruimte ziet, waarin onze zintuigen van bij het ontwaken tot het slapengaan geprikkeld worden. Wilt u toch wat privacy in de badkamer terwijl uw wederhelft ligt te ronken, dan kunt u opteren voor de flexibele scheidingswand die de kamer verwarmt. De wand is in verschillende versies verkrijgbaar: met spiegelwand of een wand met wolkenmotief. Een verwarming met een hemels effect... Aïsa Knockaert