Lundgren ontwierp meer dan honderd Ikea-stukken. Hij was ook de man achter het idee om meubelstukken te verpakken in platte kartonnen dozen, en ze door de koper zelf in elkaar te laten steken, thuis of op kantoor.

Lundgren begon in 1953 voor Ikea te werken, als één van de eerste werknemers van wat zou uitgroeien tot een absolute wereldspeler in de meubelmarkt. Sinds 1979 werden meer dan 41 miljoen Billy's verkocht. Zijn eerste ontwerp van het eenvoudige boekenrek tekende Lundgren op een servet. (Belga)

Lundgren ontwierp meer dan honderd Ikea-stukken. Hij was ook de man achter het idee om meubelstukken te verpakken in platte kartonnen dozen, en ze door de koper zelf in elkaar te laten steken, thuis of op kantoor. Lundgren begon in 1953 voor Ikea te werken, als één van de eerste werknemers van wat zou uitgroeien tot een absolute wereldspeler in de meubelmarkt. Sinds 1979 werden meer dan 41 miljoen Billy's verkocht. Zijn eerste ontwerp van het eenvoudige boekenrek tekende Lundgren op een servet. (Belga)