Helemaal nieuw is de beurs niet, en toch...Het Salon van de Oude Keramiek en de Verzamelobjecten bestaat al ruim 12 jaar, maar ontpopt zich dit jaar tot een volwaardige antiekbeurs van "kleine" objecten.

De beurs bestaat al langer dan dit jaar en ging vroeger door in het kasteel van Edingen. Destijds werd er vooral antieke keramiek verkocht. Nadat de beurs vorig jaar naar Brussel verhuisde, werd ook het aanbod verruimd. Deze verruiming wordt dit jaar nog uitgebreider, waardoor de beurs eigenlijk een soort antiekbeurs wordt.

Maar grote objecten zul je er niet vinden, de nadruk blijft liggen op het klein verzamelobject, zoals klokken, glaswerk, zilver, beelden, brons, tin en wapens. Uiteraard zal er veel keramiek worden getoond, zoals Delfts aardewerk of Chinees porselein.

Piet Swimberghe

Deze internationale beurs, met deelnemers uit heel Europa, loopt van 27 april tot en met 1 mei in het Solvaygebouw (Prins Albertstraat 46 te 1050 Brussel).

Helemaal nieuw is de beurs niet, en toch...Het Salon van de Oude Keramiek en de Verzamelobjecten bestaat al ruim 12 jaar, maar ontpopt zich dit jaar tot een volwaardige antiekbeurs van "kleine" objecten. De beurs bestaat al langer dan dit jaar en ging vroeger door in het kasteel van Edingen. Destijds werd er vooral antieke keramiek verkocht. Nadat de beurs vorig jaar naar Brussel verhuisde, werd ook het aanbod verruimd. Deze verruiming wordt dit jaar nog uitgebreider, waardoor de beurs eigenlijk een soort antiekbeurs wordt. Maar grote objecten zul je er niet vinden, de nadruk blijft liggen op het klein verzamelobject, zoals klokken, glaswerk, zilver, beelden, brons, tin en wapens. Uiteraard zal er veel keramiek worden getoond, zoals Delfts aardewerk of Chinees porselein. Piet SwimbergheDeze internationale beurs, met deelnemers uit heel Europa, loopt van 27 april tot en met 1 mei in het Solvaygebouw (Prins Albertstraat 46 te 1050 Brussel).