De bekende Amerikaanse architect Daniel Libeskind heeft een villa ontworpen die waar ook ter wereld kan worden afgeleverd en opgetrokken. Het prototype van de met zink afgewerkte luxe-prefab staat in Duitsland. Al naargelang de locatie, hangt er een prijskaartje van 2 tot 3 miljoen euro aan, transport en bouw inbegrepen.

Het huis is asymmetrisch opgebouwd. Een impressionante inkomsthal leidt naar een Grand Room (de woonkamer en de keuken) en in het hele huis valt dankzij de grote ramen veel licht binnen. Het loopt als het ware over in de de natuur, zelfs de sauna krijgt daglicht. De inrichting is luxueus met onder andere een wellnesscentrum en een 'Master Suite Bathroom', die voorzien is van een jacuzzi en een regendouche.

Voor de aankleding kunnen klanten kiezen tussen de warme 'Casual Style', met parket, natuursteen in de badkamer, intieme belichting en warme kleuren of de koele 'Libeskind'-uitvoering, die de stijl van de façade doortrekt met scherpe vormen en witte gepolijste vloeren.

Het huis is gebouwd volgens ecologische principes. De zinken façade integreert zonnepanelen en een regenwatercollector. Ze zorgt ook voor warmte-isolatie, geluidsreductie en weerbestendigheid. Binnenin zijn bijzonder veel houtvezels gebruikt, wat eveneens het behoud van warmte ten goede komt. De verwarming en airo werken op hernieuwbare energie.

Ann Heylens.

De bekende Amerikaanse architect Daniel Libeskind heeft een villa ontworpen die waar ook ter wereld kan worden afgeleverd en opgetrokken. Het prototype van de met zink afgewerkte luxe-prefab staat in Duitsland. Al naargelang de locatie, hangt er een prijskaartje van 2 tot 3 miljoen euro aan, transport en bouw inbegrepen.Het huis is asymmetrisch opgebouwd. Een impressionante inkomsthal leidt naar een Grand Room (de woonkamer en de keuken) en in het hele huis valt dankzij de grote ramen veel licht binnen. Het loopt als het ware over in de de natuur, zelfs de sauna krijgt daglicht. De inrichting is luxueus met onder andere een wellnesscentrum en een 'Master Suite Bathroom', die voorzien is van een jacuzzi en een regendouche. Voor de aankleding kunnen klanten kiezen tussen de warme 'Casual Style', met parket, natuursteen in de badkamer, intieme belichting en warme kleuren of de koele 'Libeskind'-uitvoering, die de stijl van de façade doortrekt met scherpe vormen en witte gepolijste vloeren. Het huis is gebouwd volgens ecologische principes. De zinken façade integreert zonnepanelen en een regenwatercollector. Ze zorgt ook voor warmte-isolatie, geluidsreductie en weerbestendigheid. Binnenin zijn bijzonder veel houtvezels gebruikt, wat eveneens het behoud van warmte ten goede komt. De verwarming en airo werken op hernieuwbare energie. Ann Heylens.