Een boomhut is niet noodzakelijk voor stoere en avontuurlijke jongens. Het Zweedse architectenbureau Tham+Videgard Hansson ontwierp een designhotel dat verborgen zit in bomen. Het 'boomhotel', dat volgend jaar in het Noord-Zweedse Harads wordt gebouwd, bestaat uit verschillende glazen hotelkamers.

De aluminiumconstructies worden bevestigd rondom de boomstronken. De architecten kozen voor wanden in spiegelglas zodat de gasten een volledig panorama krijgen, maar ook voldoende privacy. Via touwladders of hangbruggen kunnen ze naar de hotelkamers. Elke boomhut is uitgerust voor twee personen met een leefruimte, dubbel bed, een kleine keuken, een badkamer en een dakterras. De architecten dachten ook aan de bosbewoners. Op de glazen wanden worden stickers bevestigd om de vogels te waarschuwen.

Annelien Boens

Een boomhut is niet noodzakelijk voor stoere en avontuurlijke jongens. Het Zweedse architectenbureau Tham+Videgard Hansson ontwierp een designhotel dat verborgen zit in bomen. Het 'boomhotel', dat volgend jaar in het Noord-Zweedse Harads wordt gebouwd, bestaat uit verschillende glazen hotelkamers. De aluminiumconstructies worden bevestigd rondom de boomstronken. De architecten kozen voor wanden in spiegelglas zodat de gasten een volledig panorama krijgen, maar ook voldoende privacy. Via touwladders of hangbruggen kunnen ze naar de hotelkamers. Elke boomhut is uitgerust voor twee personen met een leefruimte, dubbel bed, een kleine keuken, een badkamer en een dakterras. De architecten dachten ook aan de bosbewoners. Op de glazen wanden worden stickers bevestigd om de vogels te waarschuwen. Annelien Boens