De tentoonstelling Van Gogh en de kleuren van de nacht, die vanaf 13 februari in het Van Gogh Museum loopt, bracht het Hiltonhotel in Amsterdam op het idee een kamer in te richten als een schilderij van Van Gogh. Grafisch ontwerpster Irma Boom kreeg de opdracht.

Irma Boom is internationaal gereputeerd voor haar boekontwerpen. Roberto Payer, directeur van het Hilton in Amsterdam, nodigde haar uit een suite in zijn vijfsterrenhotel te stylen in de sfeer van De sterrennacht en De slaapkamer, twee bekende werken van de negentiende eeuwse schilder. Het resultaat is een unieke hotelkamer met een bed, meubels en decoratie die zo uit het schilderij De slaapkamer lijken te zijn geplukt. Een van de muren is bekleed met Booms interpretatie van De sterrennacht .

De Van Gogh-kamer blijft minstens nog beschikbaar tot het einde van de tentoonstelling op 7 juni. Ze is wel 155 euro per nacht duurder dan een gewone juniorsuite in het Hilton Amsterdam.

Ann Heylens.

De tentoonstelling Van Gogh en de kleuren van de nacht, die vanaf 13 februari in het Van Gogh Museum loopt, bracht het Hiltonhotel in Amsterdam op het idee een kamer in te richten als een schilderij van Van Gogh. Grafisch ontwerpster Irma Boom kreeg de opdracht.Irma Boom is internationaal gereputeerd voor haar boekontwerpen. Roberto Payer, directeur van het Hilton in Amsterdam, nodigde haar uit een suite in zijn vijfsterrenhotel te stylen in de sfeer van De sterrennacht en De slaapkamer, twee bekende werken van de negentiende eeuwse schilder. Het resultaat is een unieke hotelkamer met een bed, meubels en decoratie die zo uit het schilderij De slaapkamer lijken te zijn geplukt. Een van de muren is bekleed met Booms interpretatie van De sterrennacht . De Van Gogh-kamer blijft minstens nog beschikbaar tot het einde van de tentoonstelling op 7 juni. Ze is wel 155 euro per nacht duurder dan een gewone juniorsuite in het Hilton Amsterdam. Ann Heylens.