Dat West-Vlaanderen bruist van innovatie en talent, bewijst Designregio Kortrijk met de expositie DesignX50 n°2, gebaseerd op het gelijknamige boek. In die kwalitatieve publicatie selecteert de vzw voor de tweede maal vijftig vernieuwende producten uit de streek Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt. In 2006 verscheen de eerste succesvolle uitgave, DesignX50.

De tentoonstelling in het Broelmuseum bundelt alle producten uit beide publicaties, samen goed voor 100 designiconen. Architect Steven Vandenborre zet een unieke scenografie op poten en laat liefhebbers van design er de meest uiteenlopende creaties bekijken: van spiegels tot verlichting, van vloerbekleding tot textielmachines, van voeding tot tijdschriften.

Designregio Kortrijk wil met de expo zijn regionale producten promoten en laat ons hiertoe kennismaken met bedrijven die niet meteen bekend in de oren klinken, zoals Boone International, Deknudt Decora, Pidy Gourmet en Some Furniture. Burgemeester van Kortrijk en voorzitter van de vzw Stefaan De Clerck steekt de ambitie van Designregio alvast niet onder stoelen of banken: "Deze streek wil in Vlaanderen en in de grensoverschrijdende metropool een pool van design en creatie zijn. Aantrekkelijk voor al wie er studeert, woont, werkt én onderneemt."

Jolien Vanhoof

Expo DesignX50 n°2, tot 14 september in het Broelmuseum, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk. Boek verkrijgbaar bij Designregio Kortrijk, Leiestraat 22, 8500 Kortrijk.Info: 056 27 74 02 www.designregio-kortrijk.be

Dat West-Vlaanderen bruist van innovatie en talent, bewijst Designregio Kortrijk met de expositie DesignX50 n°2, gebaseerd op het gelijknamige boek. In die kwalitatieve publicatie selecteert de vzw voor de tweede maal vijftig vernieuwende producten uit de streek Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt. In 2006 verscheen de eerste succesvolle uitgave, DesignX50. De tentoonstelling in het Broelmuseum bundelt alle producten uit beide publicaties, samen goed voor 100 designiconen. Architect Steven Vandenborre zet een unieke scenografie op poten en laat liefhebbers van design er de meest uiteenlopende creaties bekijken: van spiegels tot verlichting, van vloerbekleding tot textielmachines, van voeding tot tijdschriften. Designregio Kortrijk wil met de expo zijn regionale producten promoten en laat ons hiertoe kennismaken met bedrijven die niet meteen bekend in de oren klinken, zoals Boone International, Deknudt Decora, Pidy Gourmet en Some Furniture. Burgemeester van Kortrijk en voorzitter van de vzw Stefaan De Clerck steekt de ambitie van Designregio alvast niet onder stoelen of banken: "Deze streek wil in Vlaanderen en in de grensoverschrijdende metropool een pool van design en creatie zijn. Aantrekkelijk voor al wie er studeert, woont, werkt én onderneemt."Jolien Vanhoof Expo DesignX50 n°2, tot 14 september in het Broelmuseum, Broelkaai 6, 8500 Kortrijk. Boek verkrijgbaar bij Designregio Kortrijk, Leiestraat 22, 8500 Kortrijk.Info: 056 27 74 02 www.designregio-kortrijk.be