Veilinghuis Pierre Bergé veilt een prachtige collectie Old Timers in Brussel: een gedroomde kans voor een sociale opwaardering.... Afspraak op maandag 8 oktober!
Volgens sociologische studies zijn de auto's hun sociale status voor een deel verloren. Wie vroeger met een mooie bolide rondreed kon op ontzag rekenen. Tegenwoordig kan je beter met een duur polshorloge uitpakken. En toch, wie tijdens het weekend naar Knokke gaat weet beter, daar blijft de va et vient van dure auto's populair.

Rondjes draaien met een kostbare vierwieler blijft sociaal aantrekkelijk. Misschien kan je beter met een serieuze old timer uitpakken, dan een nieuwe wagen. Daarvoor raden we de veiling aan die Pierre Bergé maandag 8 oktober organiseert in het Hotel de Mérode (Poelaertplein 6 te Brussel). Er wordt immers een fraaie verzameling wagens geveild, vooral sportwagens van voor en na de oorlog.

We gingen een kijkje nemen en zagen onder meer verschillende Rolls en een schitterende Ferrari (GTB/4) uit 1968, goed voor een schattingswaarde van ongeveer 800.000 euro. Maar er zijn ook enkele puike Porsches voor 80.000 à 250.000 euro. Wie iets minder hoog wil grijpen, maar toch van stijl houdt, kan kiezen voor een Alfa Romeo Spider of een Lancia Beta coupé. Op de veiling wordt ook een elegante speedboat afgehamerd en een vooroorlogse motor met sidecar (Indian).

Het weekend voor de veiling kan je daar ook alle bolides bewonderen.

Piet Swimberghe


Veilinghuis Pierre Bergé veilt een prachtige collectie Old Timers in Brussel: een gedroomde kans voor een sociale opwaardering.... Afspraak op maandag 8 oktober! Volgens sociologische studies zijn de auto's hun sociale status voor een deel verloren. Wie vroeger met een mooie bolide rondreed kon op ontzag rekenen. Tegenwoordig kan je beter met een duur polshorloge uitpakken. En toch, wie tijdens het weekend naar Knokke gaat weet beter, daar blijft de va et vient van dure auto's populair. Rondjes draaien met een kostbare vierwieler blijft sociaal aantrekkelijk. Misschien kan je beter met een serieuze old timer uitpakken, dan een nieuwe wagen. Daarvoor raden we de veiling aan die Pierre Bergé maandag 8 oktober organiseert in het Hotel de Mérode (Poelaertplein 6 te Brussel). Er wordt immers een fraaie verzameling wagens geveild, vooral sportwagens van voor en na de oorlog. We gingen een kijkje nemen en zagen onder meer verschillende Rolls en een schitterende Ferrari (GTB/4) uit 1968, goed voor een schattingswaarde van ongeveer 800.000 euro. Maar er zijn ook enkele puike Porsches voor 80.000 à 250.000 euro. Wie iets minder hoog wil grijpen, maar toch van stijl houdt, kan kiezen voor een Alfa Romeo Spider of een Lancia Beta coupé. Op de veiling wordt ook een elegante speedboat afgehamerd en een vooroorlogse motor met sidecar (Indian). Het weekend voor de veiling kan je daar ook alle bolides bewonderen. Piet Swimberghe