Konstantin Grcic is in december Designer of the Year van de meubelbeurs Design Miami. Als eregast volgt hij in de voetsporen van onder anderen Zaha Hadid, Marc Newson en de broers Campana.

"Konstantin bewijst nogmaals hoe ongelooflijk verscheiden en productief hij is", zegt Wava Carpenter, directeur van Design Miami. Hij is, vindt ook de jury, echt van alle markten thuis.

Grcic kreeg van de organisatoren de opdracht een efemere installatie te ontwerpen. Het resultaat is Netscape, een stervormig zitlandschap met plek voor 24 mensen. Behalve de installatie is ook een bescheiden tentoonstelling te zien van Grcics werk, waarvoor hij zelf zijn favoriete stukken selecteerde.

Meer Grcic

Fans van Grcic kunnen verder nog terecht op de website TheCrane.tv voor filmpjes die in opdracht van Design Miami zijn gedraaid over Grcic en zijn wiebelend netscape.

Of in de gespecialiseerde boekhandel, voor een nieuw Frans boek waarin de designer uitweidt over zijn oeuvre.

Jesse Brouns

Design Miami: The Global Forum for Design, van 1 tot 5 december,
Pierre Doze, Konstantin Grcic, Design, etc..., uitgegeven door Bookstorming, Parijs, 12.90 euro

Konstantin Grcic is in december Designer of the Year van de meubelbeurs Design Miami. Als eregast volgt hij in de voetsporen van onder anderen Zaha Hadid, Marc Newson en de broers Campana. "Konstantin bewijst nogmaals hoe ongelooflijk verscheiden en productief hij is", zegt Wava Carpenter, directeur van Design Miami. Hij is, vindt ook de jury, echt van alle markten thuis. Grcic kreeg van de organisatoren de opdracht een efemere installatie te ontwerpen. Het resultaat is Netscape, een stervormig zitlandschap met plek voor 24 mensen. Behalve de installatie is ook een bescheiden tentoonstelling te zien van Grcics werk, waarvoor hij zelf zijn favoriete stukken selecteerde. Meer Grcic Fans van Grcic kunnen verder nog terecht op de website TheCrane.tv voor filmpjes die in opdracht van Design Miami zijn gedraaid over Grcic en zijn wiebelend netscape. Of in de gespecialiseerde boekhandel, voor een nieuw Frans boek waarin de designer uitweidt over zijn oeuvre. Jesse Brouns Design Miami: The Global Forum for Design, van 1 tot 5 december, Pierre Doze, Konstantin Grcic, Design, etc..., uitgegeven door Bookstorming, Parijs, 12.90 euro