Wat dacht u van een koolraap, suikerbiet of aardpeer in de kerstboom? De Nederlandse ontwerpster Maaike Roozenburg ontwierp kerstballen in de vorm van porseleinen knollen.

"Ik wilde een eerbetoon maken aan de Hollandse grond", zegt Roozenburg. "Daarom wilde ik er pronkobjecten van maken. En omdat ik de kerstbal het mooiste pronkobject vind dat er bestaat, besloot ik er kerstballen van te maken."

"Tegenwoordig vinden we die groenten niet meer sexy, maar ik zie grote schoonheid in die bonkige vormen. De knollen hebben iets eerlijks, en ze vertellen veel over de Hollandse bodem waarin ze groeien. Het zijn echte Hollandse jongens en meisjes."

Hollandsche Knollen bestaat uit 24 sneeuwwitte exemplaren. Elk exemplaar, groot of klein, is voorzien van een kroontje waarmee de 'bal' opgehangen kan worden in de boom. In een geschenkverpakking van vier kleine, drie grotere, of één reuze-exemplaar zijn ze voor 125 euro te koop bij de Nederlandse Gallery Moooi.

Wat dacht u van een koolraap, suikerbiet of aardpeer in de kerstboom? De Nederlandse ontwerpster Maaike Roozenburg ontwierp kerstballen in de vorm van porseleinen knollen. "Ik wilde een eerbetoon maken aan de Hollandse grond", zegt Roozenburg. "Daarom wilde ik er pronkobjecten van maken. En omdat ik de kerstbal het mooiste pronkobject vind dat er bestaat, besloot ik er kerstballen van te maken." "Tegenwoordig vinden we die groenten niet meer sexy, maar ik zie grote schoonheid in die bonkige vormen. De knollen hebben iets eerlijks, en ze vertellen veel over de Hollandse bodem waarin ze groeien. Het zijn echte Hollandse jongens en meisjes." Hollandsche Knollen bestaat uit 24 sneeuwwitte exemplaren. Elk exemplaar, groot of klein, is voorzien van een kroontje waarmee de 'bal' opgehangen kan worden in de boom. In een geschenkverpakking van vier kleine, drie grotere, of één reuze-exemplaar zijn ze voor 125 euro te koop bij de Nederlandse Gallery Moooi.