Fans van keramiek kennen Galerie Puls in Brussel al langer, en ook de nieuwste dubbeltentoonstelling daar stelt niet teleur. Zowel het werk van de Nederlander Henk Wolvers als dat van de Frans-Britse Anne Mercedes verbaast immers door zijn vindingrijkheid en technisch kunnen.

Zo lijken de (abstracte) vormen van Wolvers -het resultaat van een lang onderzoeks- en leerproces- verdacht veel op kant, terwijl de gesmolten keramische sculpturen van Mercedes haast als archeologische brokstukken zinspelen op (voor de toeschouwer vaak ambigue) processen van verbranding en vernietiging. Een expo die u laat kennismaken met keramiek zoals u het nog nooit zag.

Wim Denolf

Anne Mercedes en Henk Wolvers, tot 4 oktober bij Puls, Kasteleinsplein 4, 1050 Brussel.

Fans van keramiek kennen Galerie Puls in Brussel al langer, en ook de nieuwste dubbeltentoonstelling daar stelt niet teleur. Zowel het werk van de Nederlander Henk Wolvers als dat van de Frans-Britse Anne Mercedes verbaast immers door zijn vindingrijkheid en technisch kunnen. Zo lijken de (abstracte) vormen van Wolvers -het resultaat van een lang onderzoeks- en leerproces- verdacht veel op kant, terwijl de gesmolten keramische sculpturen van Mercedes haast als archeologische brokstukken zinspelen op (voor de toeschouwer vaak ambigue) processen van verbranding en vernietiging. Een expo die u laat kennismaken met keramiek zoals u het nog nooit zag.Wim Denolf Anne Mercedes en Henk Wolvers, tot 4 oktober bij Puls, Kasteleinsplein 4, 1050 Brussel.