Het nieuwe Londense bedrijf Digital Forming introduceert een bijzonder innoverend concept. Het zal zijn designers online ontwerpen laten maken die dan door de klant naar eigen goeddunken kunnen worden aangepast.

Digital Forming wordt eind deze maand gelanceerd in het Science Museum in Londen. Het biedt in eerste instantie een fruitpers, een pen en een lamp aan, getekend door Brits designer Assa Ashuach. De gebruikers kunnen die dan zelf manipuleren tot hun eigen originele ontwerp. Ze hebben de mogelijkheid de vorm, kleur en het materiaal aanpassen, hun ontwerp in een online archief te bewaren en het resultaat te bestellen. Er zijn in het computerprogramma wel bepaalde restricties ingebouwd zodat de functie of balans van het voorwerp door de manipulatie niet in het gedrang komen.

Op deze manier wil Digital Forming wil naar eigen zeggen de personalisering van dagelijkse objecten democratiseren. Deze digitale design-en productiemethode bespaart immers flink wat kosten.

Maar omdat niet iedereen een creatieve aard heeft, biedt het designbedrijf ook een klassiekere dienst: de ODO of Original Design Object, met de oorspronkelijke creaties van professionele designers.

Ann Heylens.

Het nieuwe Londense bedrijf Digital Forming introduceert een bijzonder innoverend concept. Het zal zijn designers online ontwerpen laten maken die dan door de klant naar eigen goeddunken kunnen worden aangepast.Digital Forming wordt eind deze maand gelanceerd in het Science Museum in Londen. Het biedt in eerste instantie een fruitpers, een pen en een lamp aan, getekend door Brits designer Assa Ashuach. De gebruikers kunnen die dan zelf manipuleren tot hun eigen originele ontwerp. Ze hebben de mogelijkheid de vorm, kleur en het materiaal aanpassen, hun ontwerp in een online archief te bewaren en het resultaat te bestellen. Er zijn in het computerprogramma wel bepaalde restricties ingebouwd zodat de functie of balans van het voorwerp door de manipulatie niet in het gedrang komen.Op deze manier wil Digital Forming wil naar eigen zeggen de personalisering van dagelijkse objecten democratiseren. Deze digitale design-en productiemethode bespaart immers flink wat kosten. Maar omdat niet iedereen een creatieve aard heeft, biedt het designbedrijf ook een klassiekere dienst: de ODO of Original Design Object, met de oorspronkelijke creaties van professionele designers. Ann Heylens.