Inspiratie: statementlampen

Inspiratie: statementlampen
© Nui

Mygdal © Nui

Door Emilia Lucht en Arne Sebrantke van het Duitse ontwerpteal We Love Eames. Handig om planten te houden, ook op donkere plekken in je huis.

Invotis Tea Can hanglamp © 49,90 euro bij lamp-expert.be

Het statement dat je met deze lamp maakt? Dat jij houdt van gezellig een kop thee leegslurpen terwijl het buiten regent dat het giet.

leitmotiv melkflessen kroonluchter © 219,95 via lil.nl

Deze unieke kroonluchter van Leitmotiv zal niemand ontgaan: hij wordt namelijk gesierd door 48 melkflessen waardoor de kroonluchter een nieuwe dimensie krijgt. Hij bestaat ook met heldere melkflessen.

Groove © 2Wood

Deze lamp van Belgische makers is beschikbaar in twee formaten. Verkrijgbaar in een muntgroene, blauwe, roze of witte afwerking. Eén lamp heb je vanaf ¤ 315, maar ze zijn ook in reeksen van 3, 5 en 7 beschikbaar aan kortingsprijzen.

Venice © Axis71, 3207 euro

De elementen uit handgeblazen glas zorgen voor een geleidelijke verspreiding van het licht. Met haar verfijnde en een tikje extravagante ontwerp is deze lamp ideaal voor dramaqueens.

McGuffin Lamp © Aurelie Hoegy

Moet er nog snoer zijn? Perfect voor wie met den draad zit. Ga deze lamp bekijken op de tijdelijke collective van hedendaagse junst 'Breaking & Construct' tijdens de Brussels Art Fairs.

BuzziLight Royal & BuzziLight Alhambra © Buzzilight

Deze lamp is beschikbaar in twee afmetingen. De XL Low meet 63 cm, de XL High 93 cm. Het vilten materiaal zorgt voor een erg zacht diffuus licht.

STUDIO KLAER XL © 355 euro bij Rewind Design

Door het toepassen van lasercut techniek verbranden de randen van het berkenhout en laat het een zwart brandmerk achter op de onderdelen van de lamp. In het ontwerp werd getracht om zowel de grafische en de esthetische kracht van deze techniek en het materiaal te laten spreken. Simpel, maar krachtig. D 600mm x H 420 mm

Heracleum II © MOOOI, 2.529 euro via flinders.be

Heracleum is de Latijnse vertaling voor de plant berenklauw, die model stond voor deze designlamp. De witte bladeren van de berenklauw worden nagebootst met in totaal maar liefst 63 Led-lampjes.

Charterhouse Vintage Eglo hanglamp © 129 euro via lampenonline.com

Strak en speels tegelijkertijd. Perfect in een modern interieur vol warme materialen als hout. 1100mm x 200mm x 730mm

Statementlampen © Jules Wabbes / General Decorations

Wie er nog gauw bij is, kan de General Decorations-collectie, met kwalitatieve herproducties van iconische ontwerpen van Jules Wabbe, nog snel bewonderen bij Frederic Hooft in Gent. Voor de meerwaardezoeker met een hart voor vintage!

Pendent "Beam", 2014 © Pablo Reinoso

Ga deze lamp bekijken op de tijdelijke collective van hedendaagse junst 'Breaking & Construct' tijdens de Brussels Art Fairs.

Artemide Pirce Sospensione Hanglamp © 694,26 via Fonq

Ingeschakeld geeft de lamp een aangenaam licht en verrassende lichtspelingen, maar ook uitgeschakeld is het nog steeds een waar kunstwerk. B 97 x D 94 x H 200 cm

Birman © Habitat, 69 euro

Dit exemplaar bewijst dat een lamp niet duur hoeft te zijn om een leuk accent toe te voegen aan je interieur. H 23 x D 66 cm