Cadeaus inpakken is een kunst. Zo amorf mogelijk om niets prijs te geven, elk onderdeel apart verpakt, of zo mooi gedaan dat het zonde is om te scheuren. Inpakinspiratie voor de doe-het-zelvers.

- Kies een geschenk met een duidelijk herkenbare vorm en probeer die zo waarheidsgetrouw mogelijk te volgen bij het inpakken.

- Een cadeau dat tegelijkertijd inpakpapier is: Wrap, het magazine over design, illustraties en creatieve domeinen, met uitscheurbare inpakvellen. Het jongste winternummer gaat over Scandinavië en heeft onder meer illustraties van Lotta Nieminen, Bjørn Rune Lie, Peter-John de Villiers en Petra Börner, en bezoekt het Finse hoofdkwartier van Marimekko.

Evelien Vyvey en Mario Appeltants runnen de website en winkel Papiermier en de winkel Kokkie in Leuven. Hun tips.

1. Kies een versiertechniek: ga ofwel voor sterke patronen ofwel voor effen papier versierd met tape of een mooie gift tag.
2. Weet welke tape te gebruiken: washitape is van papier gemaakt, is decoratief en kun je meestal zonder beschadiging verwijderen. De hype is overgewaaid uit Japan. Onze belangrijkste merken zijn Mark's, Classiky, Colte. Gewone tape is meestal pvc-tape, is breder en steviger en dus handiger voor grote pakken. Maar hij kan niet verwijderd worden.
3. Ken je vaardigheden: soepel zacht papier pakt gemakkelijker in dan dikker en harder papier.
4. Kijk op Pinterest voor ideeën: wij verzamelden onze inpakideeën op pinterest.com/papiermier

Leen Creve en Sarah Vanbelle

Cadeaus inpakken is een kunst. Zo amorf mogelijk om niets prijs te geven, elk onderdeel apart verpakt, of zo mooi gedaan dat het zonde is om te scheuren. Inpakinspiratie voor de doe-het-zelvers. - Kies een geschenk met een duidelijk herkenbare vorm en probeer die zo waarheidsgetrouw mogelijk te volgen bij het inpakken. - Een cadeau dat tegelijkertijd inpakpapier is: Wrap, het magazine over design, illustraties en creatieve domeinen, met uitscheurbare inpakvellen. Het jongste winternummer gaat over Scandinavië en heeft onder meer illustraties van Lotta Nieminen, Bjørn Rune Lie, Peter-John de Villiers en Petra Börner, en bezoekt het Finse hoofdkwartier van Marimekko. Evelien Vyvey en Mario Appeltants runnen de website en winkel Papiermier en de winkel Kokkie in Leuven. Hun tips. 1. Kies een versiertechniek: ga ofwel voor sterke patronen ofwel voor effen papier versierd met tape of een mooie gift tag. 2. Weet welke tape te gebruiken: washitape is van papier gemaakt, is decoratief en kun je meestal zonder beschadiging verwijderen. De hype is overgewaaid uit Japan. Onze belangrijkste merken zijn Mark's, Classiky, Colte. Gewone tape is meestal pvc-tape, is breder en steviger en dus handiger voor grote pakken. Maar hij kan niet verwijderd worden. 3. Ken je vaardigheden: soepel zacht papier pakt gemakkelijker in dan dikker en harder papier. 4. Kijk op Pinterest voor ideeën: wij verzamelden onze inpakideeën op pinterest.com/papiermier Leen Creve en Sarah Vanbelle