De namen zijn nog steeds heerlijk Zweeds: Testrup, Okslund, Gudhjem, Mejrup en Silkeborg. De vloerkleden werden ooit in Anatolië, een schiereiland dat een groot deel van Turkije uitmaakt. Ikea recupereert deze tapijten nu en maakt er gewoon nieuwe vloerkleden van.

Dit gebeurt onder meer door een patchworktechniek waarbij de mooiste delen van de oude tapijten tot een nieuw geheel worden samengevoegd. De tapijten uit Anatolië ondergaan een grondige schrobbeurt, ze worden opnieuw geverfd en vervolgens gecombineerd tot unieke vloerkleden. (AB)

De namen zijn nog steeds heerlijk Zweeds: Testrup, Okslund, Gudhjem, Mejrup en Silkeborg. De vloerkleden werden ooit in Anatolië, een schiereiland dat een groot deel van Turkije uitmaakt. Ikea recupereert deze tapijten nu en maakt er gewoon nieuwe vloerkleden van.Dit gebeurt onder meer door een patchworktechniek waarbij de mooiste delen van de oude tapijten tot een nieuw geheel worden samengevoegd. De tapijten uit Anatolië ondergaan een grondige schrobbeurt, ze worden opnieuw geverfd en vervolgens gecombineerd tot unieke vloerkleden. (AB)