Het is weer zover: samen met het nieuwe schooljaar valt ook een spiksplinternieuw exemplaar van de Ikea-catalogus in de bus.

Vanaf 3 september vallen tijdens een periode van ongeveer tien dagen alleen in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg al zo'n 3.450.000 exemplaren in de brievenbus. Wereldwijd drukt de Zweedse meubelreus 197 miljoen exemplaren in 61 verschillende edities en 29 talen.

Dat zo'n catalogus heel wat tijd en mankracht vraagt, bewijzen volgende cijfers. Zo creëerde een enorme ploeg van timmermannen en interieurvormgevers tussen oktober en maart dit jaar bijna 260 kameropstellingen in een fotostudio van 8.000 vierkante meter. Maar liefst 13 fotografen legden het resultaat vast.

De catalogus wil ook nu weer een bron van inspiratie zijn. Zijn website ziet Ikea dan weer als een bron voor meer gedetailleerde productinformatie. In ons land is Ikea sinds 1984 vertegenwoordigd. In totaal heeft de Zweedse meubelreus hier zes winkels.

Elien Haentjens

Het is weer zover: samen met het nieuwe schooljaar valt ook een spiksplinternieuw exemplaar van de Ikea-catalogus in de bus. Vanaf 3 september vallen tijdens een periode van ongeveer tien dagen alleen in België en het Groot-Hertogdom Luxemburg al zo'n 3.450.000 exemplaren in de brievenbus. Wereldwijd drukt de Zweedse meubelreus 197 miljoen exemplaren in 61 verschillende edities en 29 talen. Dat zo'n catalogus heel wat tijd en mankracht vraagt, bewijzen volgende cijfers. Zo creëerde een enorme ploeg van timmermannen en interieurvormgevers tussen oktober en maart dit jaar bijna 260 kameropstellingen in een fotostudio van 8.000 vierkante meter. Maar liefst 13 fotografen legden het resultaat vast. De catalogus wil ook nu weer een bron van inspiratie zijn. Zijn website ziet Ikea dan weer als een bron voor meer gedetailleerde productinformatie. In ons land is Ikea sinds 1984 vertegenwoordigd. In totaal heeft de Zweedse meubelreus hier zes winkels. Elien Haentjens