Ikea verzoent Zweeds minimalisme en oosterse charme in de nieuwe Annorlunda-collectie. Vijf Ikea-ontwerpers gingen op pad en zochten inspiratie in Vietnam en India. Het resultaat is een exclusieve exotisch getinte collectie. Ikea kon niet achterblijven met de modetrends en ontwikkelde daarom een 'limited edition'-lijn waarin 2 huidige trends werden verweven: colour blocking - het mixen van verschillende felle kleuren - en etnische charme.

Handgemaakte turkooizen rieten zetels, lage tafels in alle kleuren, muskietnetten, Bollywood-achtige lampen, vrolijke potten, oriëntaalse hanglantaarns en heldere glazen en vazen. Zelfs de alom bekende blauwe Ikea shoppingtas kreeg een oosterse make-over.

Lieselot Moerkerke

De collectie is in zeer beperkte oplage in Ikea Zaventem en Ikea Anderlecht te verkrijgen vanaf 8 mei.

Ikea verzoent Zweeds minimalisme en oosterse charme in de nieuwe Annorlunda-collectie. Vijf Ikea-ontwerpers gingen op pad en zochten inspiratie in Vietnam en India. Het resultaat is een exclusieve exotisch getinte collectie. Ikea kon niet achterblijven met de modetrends en ontwikkelde daarom een 'limited edition'-lijn waarin 2 huidige trends werden verweven: colour blocking - het mixen van verschillende felle kleuren - en etnische charme. Handgemaakte turkooizen rieten zetels, lage tafels in alle kleuren, muskietnetten, Bollywood-achtige lampen, vrolijke potten, oriëntaalse hanglantaarns en heldere glazen en vazen. Zelfs de alom bekende blauwe Ikea shoppingtas kreeg een oosterse make-over. Lieselot Moerkerke De collectie is in zeer beperkte oplage in Ikea Zaventem en Ikea Anderlecht te verkrijgen vanaf 8 mei.