Kleuren Kies altijd voor lichte, zachte kleuren die de ruimte opentrekken en verf rekjes en plafonds in dezelfde kleur als de muren. Op die manier creëer je een soort van oneindigheid, omdat alles in elkaar overvloeit.

Wil je toch enkele felle kleuren in je interieur, opteer dan voor kussens, een lampenkap of vazen die je over de ruimte verspreidt in plaats van een accentmuur of een grote rode sofa.

Meubilair Laat je grootste meubels qua kleur overvloeien in de ruimte en zorg ervoor dat zoveel mogelijk op pootjes staat. Dit creëert licht en lucht onder de meubelstukken waardoor de ruimte groter lijkt.

Bespaar niet op multifunctionele opbergstukken zoals een dekenkist die dienst doet als salontafel. (Te veel) Rommel laat een kamer kleiner lijken dan ze in werkelijkheid is, dus berg alles steeds netjes op.

Zorg er dus voor dat er niet te veel "gebeurt" in je ruimte en kies voor enkele grote focuspunten. Zo werkt één groot kunstwerk verruimender dan verschillende kleintjes. Speel dus zeker met verhoudingen: een kleine ruimte vraagt niet per sé om klein meubilair of kleine accessoires; less is more, bigger is bolder.

Zet meubilair zoveel mogelijk tegen de muren zodat je een grote open plaats in het midden creëert maar let op dat de meubels elkaar niet te veel raken.

Probeer glas en spiegelende materialen te betrekken in je interieur, bijvoorbeeld via goedgeplaatste spiegels of een glazen tafelblad. Deze reflectie weerkaatst het natuurlijk licht doorheen de kamer, die zo ruimer gaat tonen.

Verlichting Ga zoveel mogelijk voor natuurlijk licht. Kies voor grote ramen en semi-doorschijnende gordijnen (die u liefst nog laat openhangen).

In plaats van te kiezen voor 1 grote hanglamp aan het plafond verdeel je het licht beter over de ruimte via tafellampjes en staande lampen.

Hoewel licht een ruimte groter doet lijken, zorgen schaduwen voor mysterie, verborgen hoeken, die mensen de illusie geven dat er nog veel te ontdekken valt in de ruimte.

(KS)

Kleuren Kies altijd voor lichte, zachte kleuren die de ruimte opentrekken en verf rekjes en plafonds in dezelfde kleur als de muren. Op die manier creëer je een soort van oneindigheid, omdat alles in elkaar overvloeit. Wil je toch enkele felle kleuren in je interieur, opteer dan voor kussens, een lampenkap of vazen die je over de ruimte verspreidt in plaats van een accentmuur of een grote rode sofa. Meubilair Laat je grootste meubels qua kleur overvloeien in de ruimte en zorg ervoor dat zoveel mogelijk op pootjes staat. Dit creëert licht en lucht onder de meubelstukken waardoor de ruimte groter lijkt. Bespaar niet op multifunctionele opbergstukken zoals een dekenkist die dienst doet als salontafel. (Te veel) Rommel laat een kamer kleiner lijken dan ze in werkelijkheid is, dus berg alles steeds netjes op. Zorg er dus voor dat er niet te veel "gebeurt" in je ruimte en kies voor enkele grote focuspunten. Zo werkt één groot kunstwerk verruimender dan verschillende kleintjes. Speel dus zeker met verhoudingen: een kleine ruimte vraagt niet per sé om klein meubilair of kleine accessoires; less is more, bigger is bolder. Zet meubilair zoveel mogelijk tegen de muren zodat je een grote open plaats in het midden creëert maar let op dat de meubels elkaar niet te veel raken. Probeer glas en spiegelende materialen te betrekken in je interieur, bijvoorbeeld via goedgeplaatste spiegels of een glazen tafelblad. Deze reflectie weerkaatst het natuurlijk licht doorheen de kamer, die zo ruimer gaat tonen. Verlichting Ga zoveel mogelijk voor natuurlijk licht. Kies voor grote ramen en semi-doorschijnende gordijnen (die u liefst nog laat openhangen). In plaats van te kiezen voor 1 grote hanglamp aan het plafond verdeel je het licht beter over de ruimte via tafellampjes en staande lampen. Hoewel licht een ruimte groter doet lijken, zorgen schaduwen voor mysterie, verborgen hoeken, die mensen de illusie geven dat er nog veel te ontdekken valt in de ruimte. (KS)