Handgemaakte accessoires zijn populair in deze crisistijden. Omdat ze niet altijd duur zijn, maar wel origineel. Websites als etsy.com ("your place to sell and buy all things handmade") maken dat jonge ontwerpers en kunstenaars hun werk aan een groot en zelfs internationaal publiek kwijt kunnen. Maar op zo'n postzegelgroot schermfotootje de finesse van een handgemaakt juweel inschatten is niet eenvoudig. Gelukkig duiken ook gespecialiseerde winkels op, zoals die van Quartier Bricolé in de Langestraat 50 in Brugge.

Om die buurt (met een grote kanttraditie) een energieboost te geven en de leegstand tegen te gaan, organiseerde vzw tapis plein en de stad een wedstrijd: Vlaamse ontwerpers die eigenhandig hun producten maken, konden hun portfolio inzenden. Uit meer dan honderd kandidaten werden bijna twintig ontwerpers geselecteerd die hun spullen vanaf 12 september in de winkel zullen verkopen. In hetzelfde project volgen ook marktjes (het eerste op 4 oktober), breicafés en workshops en worden er vitrines en ateliers opengesteld voor ontwerpers.

Leen Creve.

Handgemaakte accessoires zijn populair in deze crisistijden. Omdat ze niet altijd duur zijn, maar wel origineel. Websites als etsy.com ("your place to sell and buy all things handmade") maken dat jonge ontwerpers en kunstenaars hun werk aan een groot en zelfs internationaal publiek kwijt kunnen. Maar op zo'n postzegelgroot schermfotootje de finesse van een handgemaakt juweel inschatten is niet eenvoudig. Gelukkig duiken ook gespecialiseerde winkels op, zoals die van Quartier Bricolé in de Langestraat 50 in Brugge. Om die buurt (met een grote kanttraditie) een energieboost te geven en de leegstand tegen te gaan, organiseerde vzw tapis plein en de stad een wedstrijd: Vlaamse ontwerpers die eigenhandig hun producten maken, konden hun portfolio inzenden. Uit meer dan honderd kandidaten werden bijna twintig ontwerpers geselecteerd die hun spullen vanaf 12 september in de winkel zullen verkopen. In hetzelfde project volgen ook marktjes (het eerste op 4 oktober), breicafés en workshops en worden er vitrines en ateliers opengesteld voor ontwerpers. Leen Creve.