Met 'Le boudoir de Madame' kan een fashionveiling niet misgaan. Wie jurkjes zoekt van Rykiel of Lanvin en een sjaal van Hermes reist op zondag 7 oktober naar Parijs waar Pierre Bergé een aantrekkelijke fashioncollectie afhamert. Vintage fashion is best 'in' en eigenlijk ook heel aantrekkelijk. Althans als je even door de veilingcatalogus bladert (op het net) en vaststelt dat heel wat leuke kleedjes amper hoger zijn geprijsd dan 60 à 80 euro. Noem dat vintage solden!

De leuke veiling 'Le boudoir de Madame' van Pierre Bergé is aantrekkelijk en rijk van aanbod. Er is van alles wat, van tasjes van Vuitton of Hermes tot leuke schoenen of zelfs juwelen van Schiaparelli! Blijkbaar hebben enkele dames die aardig in de slappe was zitten hun dressing leeggehaald. En de prijzen zullen wellicht meevallen, anders zou alles wel ietwat hoger zijn ingeschat. Je kunt de collectie eerst ook in Brussel gaan bekijken, op de Grote Zavel 8a, van 4 tot 6 oktober. Daarna gaat alles naar Parijs voor de veiling.

Piet Swimberghe

Met 'Le boudoir de Madame' kan een fashionveiling niet misgaan. Wie jurkjes zoekt van Rykiel of Lanvin en een sjaal van Hermes reist op zondag 7 oktober naar Parijs waar Pierre Bergé een aantrekkelijke fashioncollectie afhamert. Vintage fashion is best 'in' en eigenlijk ook heel aantrekkelijk. Althans als je even door de veilingcatalogus bladert (op het net) en vaststelt dat heel wat leuke kleedjes amper hoger zijn geprijsd dan 60 à 80 euro. Noem dat vintage solden! De leuke veiling 'Le boudoir de Madame' van Pierre Bergé is aantrekkelijk en rijk van aanbod. Er is van alles wat, van tasjes van Vuitton of Hermes tot leuke schoenen of zelfs juwelen van Schiaparelli! Blijkbaar hebben enkele dames die aardig in de slappe was zitten hun dressing leeggehaald. En de prijzen zullen wellicht meevallen, anders zou alles wel ietwat hoger zijn ingeschat. Je kunt de collectie eerst ook in Brussel gaan bekijken, op de Grote Zavel 8a, van 4 tot 6 oktober. Daarna gaat alles naar Parijs voor de veiling. Piet Swimberghe