Samsung lanceert de eerste mobiele telefoon waar je niet afhangt van een stopcontact maar van zonne-energie om hem op te laden: de Samsung E1107.

De zonnecellen op de achterkant van de gsm worden aan de hand van daglicht (ook bij bewolkt weer) opgeladen. Na een uur zonlicht kan je gedurende acht minuten bellen. Indien je toch via een stopcontact wilt laden, is dat dankzij een 75% energie-efficiÃ"ntere 'eco-charger' vervaardigd uit materialen vrij van PVC, BFR en Beryllium mogelijk.

Ook het toestel zelf is milieuvriendelijk. Naast de reductie van 40% aan middelen bij de productie, is de gsm gemaakt uit gerecycleerd materiaal dat zorgt voor een CO²-reductie van 500 ton per 10 miljoen telefoons.

Naast de positieve impact op het milieu, sponsort het ook de 'The Climate Education Program'. Voor elk verkocht toestel gaat één euro naar het programma dat schoolgaande kinderen over de gevolgen van klimaatsveranderingen sensibiliseert. Het toestel is exclusief verkrijgbaar bij Belgacom voor 49€ inclusief BTW.

JoÃ"lle Verstraeten

Samsung lanceert de eerste mobiele telefoon waar je niet afhangt van een stopcontact maar van zonne-energie om hem op te laden: de Samsung E1107. De zonnecellen op de achterkant van de gsm worden aan de hand van daglicht (ook bij bewolkt weer) opgeladen. Na een uur zonlicht kan je gedurende acht minuten bellen. Indien je toch via een stopcontact wilt laden, is dat dankzij een 75% energie-efficiÃ"ntere 'eco-charger' vervaardigd uit materialen vrij van PVC, BFR en Beryllium mogelijk. Ook het toestel zelf is milieuvriendelijk. Naast de reductie van 40% aan middelen bij de productie, is de gsm gemaakt uit gerecycleerd materiaal dat zorgt voor een CO²-reductie van 500 ton per 10 miljoen telefoons. Naast de positieve impact op het milieu, sponsort het ook de 'The Climate Education Program'. Voor elk verkocht toestel gaat één euro naar het programma dat schoolgaande kinderen over de gevolgen van klimaatsveranderingen sensibiliseert. Het toestel is exclusief verkrijgbaar bij Belgacom voor 49€ inclusief BTW. JoÃ"lle Verstraeten