Onze noorderburen zijn ons weer eens voor: in het centrum van Breda werd zopas het eerste echte museum voor grafisch design ter wereld geopend. Al is het ook meer, want het wil een creatief laboratorium zijn met een kenniscentrum, een gespecialiseerde winkel voor beeldcultuur, een ontwerperscafé en een onderwijscentrum.

De eerste expo belicht alvast honderd jaar grafisch design in Nederland, van De Stijl tot nu. Een enorme brok, maar de Nederlanders zijn dan ook sterk in het genre, dankzij tenoren als Piet Zwart, Wim Crouwel, Anthon Beeke en Erik Kessels. De tentoonstelling loopt zeker tot volgend jaar en wordt om de drie maanden grondig vernieuwd. Een dynamische expo dus.

Piet Swimberghe

Graphic Design Museum, Boschstraat 22, 4811 GH Breda. Dagelijks 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag 11 tot 18 uur. Info: +31 76 529 99 00.

Onze noorderburen zijn ons weer eens voor: in het centrum van Breda werd zopas het eerste echte museum voor grafisch design ter wereld geopend. Al is het ook meer, want het wil een creatief laboratorium zijn met een kenniscentrum, een gespecialiseerde winkel voor beeldcultuur, een ontwerperscafé en een onderwijscentrum. De eerste expo belicht alvast honderd jaar grafisch design in Nederland, van De Stijl tot nu. Een enorme brok, maar de Nederlanders zijn dan ook sterk in het genre, dankzij tenoren als Piet Zwart, Wim Crouwel, Anthon Beeke en Erik Kessels. De tentoonstelling loopt zeker tot volgend jaar en wordt om de drie maanden grondig vernieuwd. Een dynamische expo dus.Piet Swimberghe Graphic Design Museum, Boschstraat 22, 4811 GH Breda. Dagelijks 10 tot 17 uur, zaterdag en zondag 11 tot 18 uur. Info: +31 76 529 99 00.