Het Londense architectenbureau dRMM heeft een huis ontworpen met mobiele wanden en openschuifbaar dak. De bijzondere woning staat in het Engelse Suffolk en is eigenlijk opgebouwd uit een centraal, statisch huis in drie delen met daarover een glijdende structuur.

Het 28 meter lange en 50 ton zware, bewegende houten element omvat het dak en mobiele muren die over de vaste muren, inclusief de veranda en garage, glijden. Op die manier worden afwisselend buiten-en binnenruimtes gecreÃ"erd tussen de drie vaste gebouwen. Ook ontstaan zo variÃ"rende uitzichten en lichtinvallen.

Het mobiele deel is perfect afgestemd op de ramen en afmetingen van de vaste muren en wordt aangedreven door vier elektrische motoren die in de wanden verborgen zitten. Het beweegt zich voort over rails die zijn ingewerkt in het terras. De rails kunnen eventueel verlengd worden indien de bewoner, een wiskundige, een zwembad wenst aan te leggen dat af en toe overdekt moet worden.

Ann Heylens.

Het Londense architectenbureau dRMM heeft een huis ontworpen met mobiele wanden en openschuifbaar dak. De bijzondere woning staat in het Engelse Suffolk en is eigenlijk opgebouwd uit een centraal, statisch huis in drie delen met daarover een glijdende structuur.Het 28 meter lange en 50 ton zware, bewegende houten element omvat het dak en mobiele muren die over de vaste muren, inclusief de veranda en garage, glijden. Op die manier worden afwisselend buiten-en binnenruimtes gecreÃ"erd tussen de drie vaste gebouwen. Ook ontstaan zo variÃ"rende uitzichten en lichtinvallen. Het mobiele deel is perfect afgestemd op de ramen en afmetingen van de vaste muren en wordt aangedreven door vier elektrische motoren die in de wanden verborgen zitten. Het beweegt zich voort over rails die zijn ingewerkt in het terras. De rails kunnen eventueel verlengd worden indien de bewoner, een wiskundige, een zwembad wenst aan te leggen dat af en toe overdekt moet worden. Ann Heylens.