De kunsthandel heeft de crisis doorgeslikt. Wie het hoofd boven water heeft gehouden doet weer zaken. Daarom kijken we uit naar alle opendeurdagen van kunsthandelaren en antiquairs. In Gent krijgen die opendeurdagen onder de titel Ganda XXI een nieuw elan.

De klassieke antiek- en kunsthandel gaat namelijk samen met enkele ateliers van designers en ook handelaren van vintage design een nieuw soort opendeurdagen organiseren. Tientallen deelnemers zorgen voor een leuk aanbod.

Er zitten ook aparte initiatieven bij, zoals de Galerie Sint-John (achter Sint-Jacobs) die een tentoonstelling organiseert van vrouwelijke kunstenaars. Het gaat wel om klassiekers die niet altijd even bekend zijn en toch fraai werk hebben gemaakt.

Ommetje waard

In Sint-John krijg je bijvoorbeeld werk te zien van de buitenbeentjes Rachel Baes en Suzanne Van Damme die langs het surrealisme zijn gestapt, maar ook van namen als Anna De Weert, Jenny Montigny.

Heel wat kunstenaars die in het Gentse carrière hebben gemaakt, zoals Marcelle Blum en Louise Coupé zijn present. Dat is op zich al een ommetje waard. Bovendien kan je vanuit Sint-John de makkelijk het hele parcours afleggen door de Gentse binnenstad.

Piet Swimberghe

Ganda XXI gaat door tijdens de weekends van 26 tot 28 november en van 3 tot 5 december.

De kunsthandel heeft de crisis doorgeslikt. Wie het hoofd boven water heeft gehouden doet weer zaken. Daarom kijken we uit naar alle opendeurdagen van kunsthandelaren en antiquairs. In Gent krijgen die opendeurdagen onder de titel Ganda XXI een nieuw elan. De klassieke antiek- en kunsthandel gaat namelijk samen met enkele ateliers van designers en ook handelaren van vintage design een nieuw soort opendeurdagen organiseren. Tientallen deelnemers zorgen voor een leuk aanbod. Er zitten ook aparte initiatieven bij, zoals de Galerie Sint-John (achter Sint-Jacobs) die een tentoonstelling organiseert van vrouwelijke kunstenaars. Het gaat wel om klassiekers die niet altijd even bekend zijn en toch fraai werk hebben gemaakt. Ommetje waard In Sint-John krijg je bijvoorbeeld werk te zien van de buitenbeentjes Rachel Baes en Suzanne Van Damme die langs het surrealisme zijn gestapt, maar ook van namen als Anna De Weert, Jenny Montigny. Heel wat kunstenaars die in het Gentse carrière hebben gemaakt, zoals Marcelle Blum en Louise Coupé zijn present. Dat is op zich al een ommetje waard. Bovendien kan je vanuit Sint-John de makkelijk het hele parcours afleggen door de Gentse binnenstad. Piet SwimbergheGanda XXI gaat door tijdens de weekends van 26 tot 28 november en van 3 tot 5 december.