DreamCATchers is de droom van Lana Bauwens en Evelyne Vandenberghe, twee jonge vrouwen die zich al heel hun leven over katten ontfermen en ook al een flink aantal kattencafé's bezochten in New York, Londen en Amsterdam.

Karl Meersman
© Karl Meersman

Om een vliegende start te nemen, moeten de twee in hun ruimte (waar vroeger de roemruchte fotogalerij A&Gallery lag) nog redelijk wat verbouwingswerken uitvoeren. Daarvoor riepen ze de hulp in van een klein leger fotografen, illustrators en grafische ontwerpers. Niet om te komen schilderen, maar wel om een werk te doneren voor de kattententoonstelling Babou, Minou & Sam. De opbrengst uit de geveilde werken zullen Bauwens en Vandenberghe gebruiken om hun kattencafé te realiseren en om asielen en organisaties die straatkatten opvangen, een hart onder de riem te steken.

De werken worden volgende week tentoongesteld tijdens TUMULTINGENT, maar vandaag start de veiling al via eBay. Het gaat om grote namen: enkele van de deelnemende artiesten zijn Eva Mouton, Katlijn Blanchaert, Tini Cleemput, Penelope Deltour, Kris Dewitte, Sarah Eechaut, Gummy, Tine Guns, Dave Martijn (GOOSE), Karl Meersman, Luc Rabaey en Britt Raes.

Ook leuk: regisseur Vincent Bal schenkt een pagina uit het originele storyboard van de film Minoes, tattoo artist Liesbeth De Stercke geeft een kattentatoeage weg en het graffiticollectief SMOK gaat bij de hoogste bieder thuis langs om een kat op de muur te zetten. (EK)

Eugene & Louise
© Eugene & Louise

Babou, Minou & Sam loopt van donderdag 24 tot zondag 27 maart in de toekomstige ruimte van Dreamcatchers: Schepenhuisstraat 17, 9000 Gent. Je vindt de veiling nu al op eBay.

DreamCATchers is de droom van Lana Bauwens en Evelyne Vandenberghe, twee jonge vrouwen die zich al heel hun leven over katten ontfermen en ook al een flink aantal kattencafé's bezochten in New York, Londen en Amsterdam. Om een vliegende start te nemen, moeten de twee in hun ruimte (waar vroeger de roemruchte fotogalerij A&Gallery lag) nog redelijk wat verbouwingswerken uitvoeren. Daarvoor riepen ze de hulp in van een klein leger fotografen, illustrators en grafische ontwerpers. Niet om te komen schilderen, maar wel om een werk te doneren voor de kattententoonstelling Babou, Minou & Sam. De opbrengst uit de geveilde werken zullen Bauwens en Vandenberghe gebruiken om hun kattencafé te realiseren en om asielen en organisaties die straatkatten opvangen, een hart onder de riem te steken. De werken worden volgende week tentoongesteld tijdens TUMULTINGENT, maar vandaag start de veiling al via eBay. Het gaat om grote namen: enkele van de deelnemende artiesten zijn Eva Mouton, Katlijn Blanchaert, Tini Cleemput, Penelope Deltour, Kris Dewitte, Sarah Eechaut, Gummy, Tine Guns, Dave Martijn (GOOSE), Karl Meersman, Luc Rabaey en Britt Raes.Ook leuk: regisseur Vincent Bal schenkt een pagina uit het originele storyboard van de film Minoes, tattoo artist Liesbeth De Stercke geeft een kattentatoeage weg en het graffiticollectief SMOK gaat bij de hoogste bieder thuis langs om een kat op de muur te zetten. (EK)