Wie houdt van een vloer met een houten look, kan kiezen voor planken in massief hout (parket) of voor mdf of hdf-plaat met daarop een print van hout (laminaat). Maar er bestaat ook iets tussenin: gelaagd parket.

Het principe is hetzelfde als dat van gefineerde meubels: er is een toplaag van enkele millimeters hout, een tussenlaag uit hout of MDF en een onderlaag van hout (die kromming moet tegengaan). Dit gelaagde parket is vooral interessant voor wie vloerverwarming heeft, of voor wie een houten vloer wil die minder reageert op temperatuur en vochtigheid.

Het Belgische merk Quick-Step, een belangrijke speler op de markt van laminaat, lanceert nu voor het eerst zo'n gelaagd parket, onder de logische naam Quick-Step Parquet. Voor de productie ervan worden een gecertificeerde houtlaag, een tussenlaag van de rubberboom en een toplaag naar keuze samengeperst in de eigen fabriek in MaleisiÃ". Er bestaan drie gamma's: Palazzo met brede planken (80 tot 90 euro/m²), Castello met smallere exotische formaten (70 tot 80 euro/m²) en Villa met een driestrooksparket (40 tot 60 euro/m²). Net als voor de laminaten heeft het merk ook hier een speciaal kliksysteem bedacht dat handig is voor de plaatsing.

Leen Creve.

Wie houdt van een vloer met een houten look, kan kiezen voor planken in massief hout (parket) of voor mdf of hdf-plaat met daarop een print van hout (laminaat). Maar er bestaat ook iets tussenin: gelaagd parket.Het principe is hetzelfde als dat van gefineerde meubels: er is een toplaag van enkele millimeters hout, een tussenlaag uit hout of MDF en een onderlaag van hout (die kromming moet tegengaan). Dit gelaagde parket is vooral interessant voor wie vloerverwarming heeft, of voor wie een houten vloer wil die minder reageert op temperatuur en vochtigheid. Het Belgische merk Quick-Step, een belangrijke speler op de markt van laminaat, lanceert nu voor het eerst zo'n gelaagd parket, onder de logische naam Quick-Step Parquet. Voor de productie ervan worden een gecertificeerde houtlaag, een tussenlaag van de rubberboom en een toplaag naar keuze samengeperst in de eigen fabriek in MaleisiÃ". Er bestaan drie gamma's: Palazzo met brede planken (80 tot 90 euro/m²), Castello met smallere exotische formaten (70 tot 80 euro/m²) en Villa met een driestrooksparket (40 tot 60 euro/m²). Net als voor de laminaten heeft het merk ook hier een speciaal kliksysteem bedacht dat handig is voor de plaatsing. Leen Creve.